WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Miniatuurtuintjes

Opeens poppen ze overal op: tuintjes van nog geen stoeptegel groot. Vazen, schalen, jampotten of dienbladen worden gevuld met minuscule plantjes, miniatuurpoppetjes en -beestjes. Wat voor nut het gepriegel heeft? Weinig, maar het is wel leuk. 

Miniatuurtuintjes

Miniatuurtuin - Twig Terrariums

Je eigen miniatuurtuin

Na een middagje rondkijken op Pinterest ontdek ik dat de trend wereldwijd wordt opgepikt. Van Amerika tot Azië– overal doen mensen mee om de gekste, mooiste en zelfs de meest aandoenlijke creaties online te zetten.

Heel vermakelijk vond ik het boerenlandschap met Playmobil- poppetjes, een idee van het Amerikaanse Family Fun Magazine. Een dienblad, wat zand, roggezaad, een boerenpaar en grazende beesten vormen samen een stukje levende kunst – immers, de roggesprieten moeten zo nu en dan bijgeknipt worden. Zou ook leuk zou zijn met eetbare kiemgroenten als tuinkers, broccolikers of pittige daikonkers. Een miniatuurboerenland waar je écht wat aan hebt.

Voor de luie consument is er Twig Terrariums, die kant-en-klare miniatuurtuintjes op thema verkoopt. De creatieve makers bedachten onbetaalbare ideeën met slechts wat mos en sprekende miniaturen. Wat dacht je van dit bruidspaar? Goed cadeau voor een trouwerij. Echt een aanrader om inspiratie op te doen.

Het Amerikaanse merk Quill and Fox geeft weer een nieuwe draai aan de trend door getekende postkaarten van terrariums te verkopen (zie foto bovenaan). Te koop via etsy.com.

Bron: Fotografie Twig Terrariums en Quill and Fox op Etsy.com.

nog meer: tuinieren