WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Levende kunst met Tillandsia

Een designstuk voor op tafel, al bungelend aan de muur of zwevend in de lucht. Als een levend ornament, dat is Tillandsia. Omdat de air plant geen wortels heeft hoeft hij niet in de aarde te staan. Ideaal, ook als je geen groene vingers hebt.

tillandsia

Wortelloze beauty

En óf ‘ie stabiel en sterk is! De wortelloze Tillandsia is bestand tegen langdurige droogte en dat wil zeggen dat hij niet veel nodig heeft om de show te stelen. Via zijn schubben neemt hij water en voedingsstoffen op, waardoor wortels zo goed als overbodig zijn. Combineer hem met een mooi tak of boomstam en je hebt een kunstobject op zich.

Verwaarlozen maar

Verzorgen gaat bijna als vanzelf. Eens in de twee à drie weken benevelen met wat water is voldoende. Heb je een regenton? Gebruik dan wat van dit zachte water, zo voelt het grillige grijze plantje zich nog meer op zijn gemak bij jou in je woonkamer. Verder bijvoeden kan met speciale vloeibare voeding die je oplost in het water, maar is eigenlijk niet eens echt nodig. Geen wonder dat dit plantje zo populair is!

Op een voetstuk

Dat Tillandsia geen wortels heeft, maakt de air plant super flexibel. Tentoonstel een mooi exemplaar als pronkstuk op dit element van Green Lifestyle Store of knutsel zelf een draadelement in elkaar, om hem uit te stallen in een kale hoek in je woonkamer. Ook heel bijzonder is Tillandsia usneoides van Green Lifestyle Store. Het grillige engelenhaar is ideaal om de muur mee te versieren. Beter bekend als Spaans mos dat bloemisten in gedroogde vorm gebruiken, alleen leeft deze echt!

Kristel blogt over tuinieren

tuinexpert KristelOntspannen kan alleen wanneer je omringd wordt door groen, vindt blogger Kristel Engelen. Kristel schrijft op vtwonen.nl/kristel met passie over alles wat met groen te maken heeft. Geen stijve bloemenperkjes of sfeerloze tegelvlaktes, maar knusse sfeertuinen met mooi gestylde zithoeken en wulpse bloemenborders. Dát is het echte buitenleven volgens haar. Voor Kristels werk als groenjournalist is ze altijd op de hoogte van de laatste groentrends, waarvan ze de highlights met vtwonen deelt. Ook in de weekenden experimenteert ze erop los: haar vensterbank is een laboratorium van stekken, jonge zaailingen en spannende combi’s van snijbloemen uit eigen tuin.

Bron beeld: Wildernis

nog meer: tuinieren