vtwonen

Hortensia in het zonnetje

Juli is de maand dat de bloei van de hortensia’s zijn hoogtepunt bereikt. Reden genoeg om deze kleurrijke en geliefde plant eens in het zonnetje te zetten.

hortensia

Kleur, kleur, kleur

Ben je verliefd op kleur in je tuin, op je balkon of terras? Dan maakt de hortensia je de komende tijd blij. Maak je buitenplekje extra vrolijk en speels door hortensia’s in zoveel mogelijk verschillende kleuren te combineren. Extra leuk in felgekleurde bakken en manden.

Lekker lang genieten

Wist je dat hortensiabloemen mooi zijn tot in de winter? In knop zijn ze frisgroen en eenmaal open tonen ze hun kleuren. Laat de uitgebloeide bloemen aan de plant, want bedekt met een laagje rijp zijn het de juwelen van de wintertuin.

Vergeet je de hortensia ook niet genoeg water te geven? Daar is hij dol op. Met een slok water op is hij zo weer het ‘ventje’.

Bron: Bloemenbureau Holland

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Kristel (tuinieren.nl) op 18 augustus 2015 om 08:03

Beste Gerda. Zonnebrand? Hortensia’s en zeker de witbloeiende variëteiten kunnen niet goed tegen volle zon – al zou je dat ook aan de bladeren terug moeten zien. Het kan ook dat ze gewoon wat eerder uitgebloeid zijn dan normaal omdat ze wat watergebrek hebben gehad. Het witte spul is waarschijnlijk meeldauw- een schimmel die eigenlijk bevestigt wat ik hierboven vertel, dat de plant wat stress heeft gehad. Je kunt de plant behandelen met een biologisch middel, maar belangrijker is dat je hem goed water geeft en een plek geeft waarna hij verlangt. Zo heb je er het langste plezier van.

>

gerda op 7 augustus 2015 om 07:55

Mijn witte hortensia bloemen zijn allemaal erg bruin geworden.
Ook zijn er die wit spul hebben
Hoe kan dit?

Shop suggesties

Inspiratie suggesties