WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Eierschalen in de tuin

Eierschalen, op internet vond ik allerlei manieren om ze te hergebruiken in de tuin. Bijvoorbeeld als kalk, tegen slakken of als voedsel voor vogels. Gooi eierschalen dus niet zomaar weg.

Schrijf je nu in voor de vtwonen nieuwsbrief en ontvang 10 euro shoptegoed!

Eierschalen

Eierschalen kalkrijk

Eierschalen bevatten veel kalk en kun je dus in de tuin strooien als de grond meer kalk nodig heeft. Maak de eierschalen fijn en strooi ze bij planten die van kalk houden. Let wel op, want niet alle planten houden van kalk. Waarschijnlijk eet je niet genoeg eieren om je hele tuin te kalken, maar de schalen kunnen dienen als goede aanvulling naast bijvoorbeeld biologische korrelkalk.

Andere ideeën

Naast het gebruik als kalk kwam ik nog meer ideeën tegen. Eierschalen kunnen bijvoorbeeld prima op de composthoop, wel goed fijnmaken anders vergaan ze niet. Mogelijk kunnen ze ook helpen om slakken bij planten weg te houden, die kruipen namelijk niet graag over scherpe randjes. Voor vogels zijn eierschalen een goede snack. Heb je zelf kippen? Voer die dan de schalen, zodat ze sterke eieren gaan leggen. Maak de schalen dan wel goed klein, zodat de kippen ze niet herkennen als eieren, anders is er kans dat ze hun eigen eieren ook gaan opeten!

nog meer: tuinieren