DIY: Neon potten

In een van mijn vorige blogs schreef ik over de neon trend. Nu zijn er best veel potten te koop in felle kleuren, maar je kunt natuurlijk ook je oude potten pimpen. Met een rol tape en een spuitbus verf maak je zo van je saaie pot een hip neon exemplaar.

Neon potten

Het idee voor deze potten komt van het blog The proper pinweel. Het enige wat je nodig hebt is een oude egale plantenpot, schilderstape en een spuitbus verf in een felle neon kleur. Je kunt natuurlijk ook een simpele pot kopen en deze in jouw favoriete kleur spuiten, zo’n pot heb je namelijk al voor een paar euro. Wil je de potten buiten zetten, gebruik dan wel watervaste verf.

  1. Plak de tape om de pot heen op de gewenste hoogte.
  2. Spray de verf op één helft van de pot. Houd de bus ver genoeg weg, om druppels te voorkomen.
  3. Verf de pot in ongeveer drie lagen, totdat je de originele kleur er niet meer doorheen ziet.
  4. Laat drogen.
Neon potten maken

En klaar! De potten zullen je terras of balkon zeker opfleuren. Natuurlijk zijn ze ook leuk voor binnen.

Bron: Fotografie The proper pinweel

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Anoniem op 20 augustus 2012 om 21:57

ideetje voor de tuin

>

Anoniem op 20 augustus 2012 om 11:51

Dag Sarah,

Als je een springvorm gebruikt om een ronde vorm te krijgen, gebruik dan alleen de ring. Haal de bodem eruit, want een vlakke ondergrond is belangrijk om de textuur van het blad erin te krijgen. Leg plastic folie op een vlakke ondergrond, plaats het blad erop en daarop de ring van de springvorm. Als je hem nu met beton vult zou het moeten lukken. Succes!

Met vriendelijke groet,
Clarissa Filius
Tuinieren.nl

>

Anoniem op 16 augustus 2012 om 00:41

Leuk idee, maar hoe krijg je de vorm van het blad in het cement? Op het moment dat je cement in een springvorm giet, loopt het vol. Maar het cement loopt dan ook over het blad en neemt de vorm aan van de (spring)vorm waar ik het in giet. Hoe kan ik toch een (spring)vorm gebruiken maar wel de vorm van een blad gebruiken?

>

Anoniem op 8 augustus 2012 om 12:24

leuk idee!

Shop suggesties

Inspiratie suggesties