WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Buitenzonwering

Zonwering op je terras biedt bescherming tegen uv-straling, hinderlijke zonnestraling en verkleuring van meubels. Er zijn vele soorten buitenzonwering, wij helpen je kiezen voor het juiste type.

Buitenzonwering

Soorten zonwering

Er bestaan veel soorten zonwering. Zo is er binnenzonwering en buitenzonwering. Met binnenzonwering wordt zonwering bedoeld die je binnen ophangt, zoals rolgordijnen en jaloezieën. Sommige buitenzonwering is bedoeld om schaduw te bieden op het terras en andere zorgt ervoor dat er geen zonlicht door het raam naar binnen valt. Voorbeelden van dit laatste zijn uitvalschermen, markiezen en screens. Hieronder beschrijven we de zonwering die schaduw biedt op het terras, zodat je heerlijk beschermt op je terras kunt zitten.

Waarom buitenzonwering?

Er kunnen verschillende redenen zijn om voor zonwering op je terras te kiezen. De voornaamste reden is bescherming tegen uv-straling en hinderlijke zonnestralen. Buitenzonwering voortkomt ook dat je tuinmeubels verkleuren door het zonlicht. Daarnaast kan het een echte sfeermaker zijn op je terras!

Knikarmschermen

Knikarmschermen of terrasschermen zijn een veel voorkomende vorm van buitenzonwering. Dankzij de knikarmen kun je met deze zonneschermen zelfs een groot terras van schaduw voorzien, zonder dat het scherm te laag komt te hangen. In combinatie met de juiste buitenverlichting kan een knikarmscherm ook ’s avonds veel sfeer creëren. Je kunt kiezen voor een open systeem, een half open systeem of een cassettesysteem. Een open systeem is het voordeligst, maar biedt de minste bescherming voor het doek. Een cassettesysteem beschermt het doek tegen alle weersomstandigheden.

Terrasoverkapping

Een terrasoverkapping verbindt je woning mooi met je terras. Een terrasoverkapping dient als zonwering, maar beschermt ook tegen regen en wind. Daardoor kun je nog langer van je terras genieten.

Schaduwdoek

Een schaduwdoek is de nieuwste trend qua buitenzonwering en kun je bijna overal in je tuin ophangen. Je kunt met een doek een schaduwplek creëren waar je maar wilt en je kunt hem ook nog de hele zomer laten hangen.

Parasol

Natuurlijk kun je ook gewoon een parasol plaatsen als bescherming tegen de zon. Tegenwoordig is de keuze aan parasols enorm en zijn ze er in allerlei formaten. Alles hierover lees je bij parasols.

Zonwering kopen

Als je zonwering wilt aanschaffen kun je eens kijken bij een tuincentrum. Bij Tibelly maken ze heel veel soorten zonwering, kijk voor een mooi overzicht van zonwering dealers op hun website. Daarnaast kun je ook zonwering online bestellen bij zonweringtekoop.nl. Op parasol-shop.nl vind je schaduwdoeken en parasols.

Bron: Fotografie Tibelly

nog meer: tuinieren