WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Dakplataan snoeien

Hoe meer je een dakplataan snoeit, des te karakteristieker hij wordt. Een plataan snoeien heeft als doel een natuurlijke parasol, waar je heerlijk onder kunt zitten.

Uiteraard begint je klus bij het uitzoeken van het juiste tuingereedschap. In onze shop vind je een groot aanbod aan snoeigereedschap.

dakplataan-snoeien

Dakplataan

Naast de dakplataan bestaan er ook de dakeik, de dakprunus en de dakesdoorn. Snoeien gebeurt allemaal op dezelfde manier als bij de dakplataan. De plataan is bijna onovertroffen als het om snoeimogelijkheden gaat. Het lijkt wel of hij zich alles laat welgevallen. Na iedere ingreep loopt hij weer vrolijk uit, of er niets gebeurd is. Vandaar dat de dakpleataan veel wordt toegepast.

Wanneer snoeien?

De hoofdsnoei van de dakplataan valt in februari, in juli worden vaak nog omhoog groeiende takken die het beeld verstoren, verwijderd.

Dakplataan snoeien

Een plataan snoeien is niet moeilijk, maar kost wat tijd. Het enige wat je hoeft te doen is alle opgaande twijgen van de dakplataan te snoeien. De dunne twijgen kun je afknippen met een snoeischaar, voor de dikkere takken gebruik je een goede snoeizaag. Zorg ervoor dat je gereedschap altijd scherp is. Dat maakt het dakplataan snoeien makkelijk en geeft het mooiste resultaat.

Direct online snoeigereedschap of andere tuinartikelen bestellen? Ga naar onze shop.

nog meer: tuinieren