Rood met blauwe border

beeld vtwonen Beeld 1165622
Beeld 1165622
beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Zelf een beplantingsplan maken kan een hele uitdaging zijn. Wij bieden de mogelijkheid om kant-en-klare beplantingsplannen inclusief de benodigde planten te bestellen. Dit keer een rode met blauwe border.

Een border met makkelijke planten die weinig zorg nodig hebben. Blus rood af met andere kleuren, hier zorgen witte bloemen van de Acanthus en het hemelsblauw van de Agapanthus voor het contrasterende effect. Het rood komt van het zonnekruid Helenium, een eindeloos bloeiende plant. De oranje bloemen van de Crocosmia blijven ook uitgebloeid nog mooi. Paarse Verbena torent er bovenuit. Let op de Verbena is een kortlevende vaste plant, hij zaait zich wel uit. Dek de Agapanthus af, of overwinter hem vorstvrij.

1 Zonnekruid

Helenium ‘Rubinzwerg’, zon, halfschaduw, hoogte 80 cm, bloei 6-8, vaste plant, goede snijbloem, kan tegen droogte.

Lees verder onder de advertentie

2 Crocosmia

Crocosmia masoniorum, zon, halfschaduw, hoogte 40-50 cm, bloei 7-9 , overwintert als knolletje in de grond, alleen het blad is al mooi.

3 IJzerhard

Verbena hastata ‘Rosea’, zon, hoogte, hoogte 75-100 cm, bloei 7-9, kortlevende vaste plant, trekt vlinders aan.

4 Acanthus mollis

Acanthus mollis, zon, halfschaduw, hoogte 100 cm, bloei b 6-8, vaste plant, decoratief blad, laat voor een mooi winterbeeld de uitgebloeide bloemen staan.

Lees verder onder de advertentie

5 Kaapse lelie

Agapanthus africanus, zon, hoogte 80-100 cm, bloei 7-8, kuipplant, planten afdekken of binnen laten overwinteren.

Deze rood met blauwe border is te bestellen voor € 15,75 per m² op tuinieren.nl. In het pakket zitten de volgende planten:

  • 3x Zonnekruid Helenium ‘Rubinzwerg’
  • 2x Crocosmia masoniorum
  • 2x IJzerhard Verbena hastata ‘Rosea’
  • 1x Acanthus mollis
  • 1x Kaapse lelie Agapanthus africanus
Lees verder onder de advertentie

De planten worden geleverd in zogenaamde P9 potten van 9×9 cm groot. Verdeel de potten gelijkmatig in je border volgens het plattegrond en gun ze de tijd om uit te groeien! In de winter zullen de meeste vaste planten in de grond verdwijnen. Wil je onthouden wat je waar hebt geplant, zet er dan plantenlabels bij. De getoonde afbeelding laat de rood met blauwe border op zijn hoogtepunt zien. Wil je ook vroeger in het jaar van kleur genieten, denk dan ook eens aan het planten van voorjaarsbollen.

Deze rood met blauwe border kost € 15,75 per m² en kun je direct bestellen via directplant.nl.

Kies je ervoor om het plantenpakket thuis te laten bezorgen, dan wordt deze tot in de tuin bezorgd door een groenspecialist. Je kunt het pakket ook ophalen op een ophaalpunt bij jou in de buurt.

Lees verder onder de advertentie

Let op: op het moment dat je de border plant zijn de plantjes nog erg klein. Het duurt ongeveer twee jaar tot de border volgroeid is en eruit ziet als op de foto.

Bron: Fotografie Marianne Majerus