kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Stermagnolia

Wat voor bloemen krijgt de Stermagnolia?

Royal Star is een zeer rijkbloeiende Magnolia. In de knop is de bloem licht roodpaars en daarna wit. In de lente verschijnen niet alleen tulpen uit de grond en maar ook aan de magnolia! Althans de vorm van de magnoliabloem doet sterk aan tulpen denken. Daarmee is de magnolia een van de mooist bloeiende bomen. De bloemen vallen des te meer op omdat ze verschijnen voordat er blad aan de boom zit. Dit noemt men een naaktbloeier. De naakte takken zijn rijkelijk bedekt met bloemen in diverse mogelijke kleuren van wit tot rood en paars. Niet zo veel keus als bij tulpenbollen, maar toch zeer divers. Ten onrechte wordt de magnolia in het Nederlands ook wel tulpenboom genoemd. Er is echter een andere boom van het geslacht Liriodendron dat deze naam heeft. De correcte Nederlandse naam is Franse beverboom. De knopschubben zijn namelijk zo behaard, dat het iets weg heeft van het velletje van een bever. Buiten de prachtige bloeitijd is er meestal niet veel spectaculairs aan de boom te beleven. Tenzij u geluk heeft en er vruchtenkolfjes met rode bessen worden gevormd. De magnolia is al vroeg in de evolutie ontstaan en is daardoor een van de oudste boomsoorten op aarde. Magnolia stellata is een oogverblindende verschijning in uw tuin.

Wanneer bloeit de Royal Star?

De schitterende geurende stervormige witte bloemen verschijnen in maart/april. In de herfst verkleuren de bladeren naar geel. Deze struikvormige boom heeft een ronde kroon en kan uiteindelijk een hoogte bereiken van drie meter. De bast is glad en grijs en de jonge twijgen zijn behaard. Deze wolbehaarde knoppen ontstaan al in de herfst en behouden hun decoratieve waarde gedurende de gehele winter. Deze boom is ook geschikt voor wat kleinere tuinen. Kortom een boom met fraaie sierwaarde in elk jaargetijde! ´Royal Star´ is zeer rijkbloeiend. In de knop is de bloem licht roodpaars en daarna wit.

Hoe kan ik de Stermagnolia onderhouden?

De magnolia heeft zeer gevoelige wortels. Mocht u deze boom ooit willen verplanten, ga dan uiterst omzichtig te werk. Laat veel grond aan de kluit zitten. Wellicht is het beter hiervoor een vakman in te schakelen. Snoei de magnolia liever niet. Het hout is zeer zacht en maakt kans te gaan rotten. Vanwege de vroege bloei en de tere bloemblaadjes heeft deze boom regelmatig last van nachtvorst. Dit kunt u voorkomen door een stuk vitrage over de takken met knoppen te bevestigen.

Zelf de stermagnolia in een kleine tuin planten? Dan is wellicht het artikel kleine tuin ook interessant.

 

Bestel de plant direct.

yru5dlg8g1ce_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijns

Magnolia 'Royal Star'

Cult

'Royal Star'

Familie

stermagnolia

Familie latijns

stellata

Onderhoud

Verzorging

Bescherm de boom tegen vorst.

Snoeien

Snoeien is niet nodig.

Bemesting

Geen mest.

Winterhard

goed

Bodem

lichtzuur tot neutraal

Vochtigheid

matig vochtig

Licht

Type

Zon

Beschrijving

volle zon

Hoogte

Minimaal

300

Maximaal

300

Beschrijving

3 meter

Kleuren

Eerste kleur

Rood

Tweede kleur

Paars

Kleurbeschrijving

licht roodpaars tot wit

Bloeitijd

Begin

Maart

Eind

April

Overige

Groenblijvend

bladverliezend