WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Siberische edelweiss

De Siberische edelweiss Anaphalis triplinervis brengt rust in uw tuin vanwege het rustige grijze blad. Daardoor staat deze plant vaak tussen planten met sterk contrasterende kleuren.

Wat zijn eigenschappen van de Anaphalis triplinervis?

Dat neemt niet weg dat deze plant op zichzelf ook interessant is, als je de moeite neemt hem eens uitgebreid te bekijken. Het blad van de Anaphalis triplinervis is uniek door de combinatie van de grijze kleur, de zachte beharing en de opvallende naast elkaar gelegen nerven (triplinervis is drienervig). In juli begint deze plant te bloeien. De bloem bestaat uit een geel hartje met witte bloemblaadjes. De bloemblaadjes lijken ingedroogd en voelen perkamentachtig aan. Ze blijven daarom vrij lang decoratief.

Waar komt de naam ‘Siberische edelweiss’ vandaan?

De Nederlandse naam Siberische edelweiss is niet helemaal correct. Deze plant komt niet Siberië maar uit de Himalaya. Er is verwantschap met edelweiss, maar in het uiterlijk doet alleen de wollige bloemwijze daar aan denken.

Anaphalis triplinervis onderhouden

De Anaphalis triplinervis prefereert een niet te droge standplaats. De grondsoort is van weinig belang en mag ook voedselarm zijn. Een zonnige standplaats is het best, maar dit is een van de weinige grijsbladige soorten die tegen een beetje schaduw kan. Deze soort woekert niet en daarom is er nauwelijks onderhoud nodig. Verwijder alleen de oude bloemen in het voorjaar.

Naast informatie vind je op onze site ook veel inspiratie voor de tuin. Niets leuker dan een kijkje nemen in de tuin van een andere tuinliefhebber! Benieuwd? Neem dan een kijkje bij de kijktuinen.

 

Bestel de plant direct.

lwy552880iha_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijns

Anaphalis triplinervis

Familie

Siberische edelweiss

Familie latijns

triplinervis

Onderhoud

Verzorging

Geen speciale verzorging nodig.

Snoeien

Verwijder de oude bloemen in het voorjaar.

Bemesting

Geen mest.

Winterhard

zeer goed

Bodem

elke normale tuingrond

Vochtigheid

niet groot, maar 's zomers niet te droog

Licht

Type

Zon

Beschrijving

zon

Hoogte

Minimaal

20

Maximaal

30

Beschrijving

20-30 centimeter

Kleuren

Eerste kleur

Wit

Tweede kleur

Wit

Kleurbeschrijving

witachtig

Bloeitijd

Begin

Juli

Eind

Augustus

Overige

Groenblijvend

bladverliezend