WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Roos

Rosa ‘Bonica’ is een mooie en sterke trosroos. Hij bloeit rijk met trossen zachtroze bloemen tot laat in het jaar. De sterkte van deze roos zit met name in zijn resistentie tegen ziekten, groeikracht en winterhardheid.

Is de Rosa ‘Bonica’ een trosroos?

De Rosa ‘Bonica‘ behoort tot de groep van trosrozen. Ze worden zo genoemd omdat er verscheidene bloemen aan één steel zitten. Ze zien er losjes en natuurlijk uit. Deze trosroos Rosa ‘Bonica’  doet het goed bij wat extremere situaties. De roos is goed te combineren met verschillende borderplanten, zolang die er niet te dicht op staan.

Wat zijn rozen?

Rozen gelden als een van de belangrijkste en oudste groepen tuinplanten. Zij worden reeds duizenden jaren gekweekt. Door de lange geschiedenis kreeg de roos een bijzondere symbolische waarde, maar het meest als symbool voor de liefde. Dat is ontstaan tijdens de Griekse oudheid toen de roos werd geassocieerd met de godin van de liefde, Aphrodite.

Hoe kweek ik rozen?

Het kweken van rozen lijkt wat omgeven met een geheimzinnige exclusiviteit en deskundigheid, maar in de tuin zijn het beslist mooie en veelzijdige, eenvoudig te onderhouden planten. Ze geven veel sfeer en kleur aan de tuin. Veel rozen geuren verrukkelijk (soms ook het blad), sommige worden gekweekt vanwege hun mooie rozenbottels vol vitamine C, andere als stekelige haagplanten of klimmers. In de loop der geschiedenis waren tientallen groepen ontstaan, een warboel waar bijna niemand meer mee uit de voeten kon.

Wanner kan ik Rosa ‘Bonica’ snoeien?

Rozen hebben een zonnige standplaats nodig. Snoei deze struik in maart. Verwijder eerst alle beschadigde en dode takken. Vervolgens maak je een skelet met als basis vijf grote takken. Die snoei je alle terug tot zeven ogen, waarbij het bovenste oog aan de buitenkant van de tak zit. De kleinere zijtakken snoei je tot vijf ogen.

Wild opschot, te herkennen aan zijn oorsprong aan de voet van de roos en aan zijn afwijkende uiterlijk, dient direct zo dicht mogelijk bij de oorsprong verwijderd te worden. Verwijder tijdens het groeiseizoen de uitgebloeide bloemen door de rozen te knippen tot op het eerste 5-tallige blad.

Wanneer kan ik een trosroos bemesten?

Bemest de rozen voor en tijdens het seizoen met rozenmest. Lees meer over rozen bemesten.

 

Bestel de plant direct.

mwy5a7u8hqss_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijns

Rosa 'Bonica'

Cult

'Bonica'

Familie

roos

Onderhoud

Verzorging

Geen speciale verzorging nodig.

Snoeien

Voorjaar snoeien. In groeiseizoen opschot verwijderen.

Bemesting

Bemest voor en tijdens het groeiseizoen.

Winterhard

volkomen

Bodem

normale tuingrond

Vochtigheid

matig

Licht

Type

Zon

Beschrijving

zon

Hoogte

Minimaal

100

Maximaal

100

Beschrijving

1 meter

Kleuren

Kleurbeschrijving

roze

Bloeitijd

Begin

Juni

Eind

September

Overige

Groenblijvend

bladverliezend