WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Reuzenriet

De bloempluimen van reuzenriet, Miscanthus sacchariflorus, die pas in oktober verschijnen, lijken op die van suikerriet. Vandaar de Latijnse soortaanduiding: sacchari betekent suiker en florus bloem.

Wat voor een bladeren heeft Miscanthus sacchariflorus?

De bladeren van deze soort zijn groen en hebben een witte middennerf. In het najaar verkleurt het blad naar oranjebruin. Miscanthus sacchariflorus heeft veel vocht nodig en staat daarom uitstekend naast bijvoorbeeld een vijver.

Hoe hoog wordt Miscanthus sacchariflorus?

Met een lengte tot tweeënhalve meter is het een hoge maar niet de hoogste soort reuzenriet. Deze soort bloeit echter vaker in ons klimaat maar niet bij slechte zomers.

Hoe bloeit Miscanthus sacchariflorus?

Deze plant is het hele jaar een aantrekkelijk siergras voor de tuin. Alle soorten hebben elegant blad en de meeste bloeien met prachtige pluimen. Als de plant is uitgebloeid, behouden de pluimen en het blad sierwaarde gedurende de gehele winter.

Miscanthus sacchariflorus combineren

Deze grassoort is steeds populairder geworden omdat hij goed combineert met harde materialen en modern strak tuinmeubilair. Het is een goed alternatief voor bamboe. Alleenstaand is reuzenriet meestal het mooist. Vooral aan de rand van een vijver of gazon.

Wat voor een grond heeft Miscanthus sacchariflorus nodig?

Hoofdzaak is dat deze siergras in de volle zon moet staan. De grondsoort is van minder belang. Iedere normale tuingrond voldoet. Wel moet worden opgepast met stagnerend water in de bodem gedurende de winter. Dit kan wortelrot veroorzaken. In het voorjaar de oude scheuten wegnemen. Doe dit voorzichtig, zonder de nieuwe te beschadigen.

Hoe kan ik Miscanthus sacchariflorus bemesten?

Geef in het voorjaar een basisbemesting met organische mest. Breng in het najaar mulch rond de wortels aan. Op onze site vind je een handige video voor het mulchen van de tuin. Winterbescherming is niet nodig. Ziekten en aantastingen komen vrijwel niet voor. Miscanthus sacchariflorus kan redelijk woekeren. Indien nodig kun je de omvang beperken door hem in het voorjaar af te steken.

Bestel de plant hier.

rlz5jt38q00z_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

blad verkleurt

Latijns

Miscanthus sacchariflorus

Familie

reuzenriet

Familie latijns

sacchariflorus

Onderhoud

Verzorging

Indien nodig afsteken in het voorjaar. Tijdens langdurige droogte water geven.

Snoeien

Snoei in voorjaar oud loof weg.

Bemesting

In het voorjaar organische basisbemesting. In het najaar mulchen.

Winterhard

goed

Bodem

iedere normale, goed doorlatende

Vochtigheid

vrij vochtig

Licht

Type

Zon

Beschrijving

zon

Hoogte

Minimaal

200

Maximaal

200

Beschrijving

2 meter

Kleuren

Kleurbeschrijving

zilver

Bloeitijd

Begin

Oktober

Eind

Oktober

Overige

Groenblijvend

blad verkleurt