Prachtriet

Wanneer bloeit Chinees prachtriet?

Miscanthus sinensis, Chinees prachtriet, is het gehele jaar een aantrekkelijk siergras voor je tuin. Alle soorten hebben elegant blad en de meeste bloeien met prachtige pluimen. Als de Chinees prachtriet is uitgebloeid behouden de pluimen en het blad sierwaarde gedurende de gehele winter. De bloeitijden variëren van augustus tot november. Over het algemeen bloeien de hogere soorten en cultivars later dan de lagere. Dit gras bloeit als een van de rijkste in september, wat een decoratieve aanblik geeft gedurende de gehele winter. De kleur van bloeiende pluimen is in het begin roodgoud en verkleurt tot zilvergrijs.

Waar plant ik Chinees prachtriet?

Deze grassoort is steeds populairder geworden omdat hij goed combineert met harde materialen en modern strak tuinmeubilair. Alleenstaand is Chinees prachtriet, meestal het mooist. Vooral aan de rand van een vijver of gazon. Het bonte Chinees prachtriet is erg aantrekkelijk vanwege het elegante blad en de pluimen. Je hoeft niet bang te zijn dat na verloop van tijd uw hele tuin vol staat met deze lange stengels, want dit is de minst woekerende soort.

Hoe verzorg ik Chinees prachtriet?

Hoofdzaak is dat Chinees prachtriet in de volle zon kan groeien. De grondsoort is van minder belang. Iedere normale tuingrond voldoet. Wel moet worden opgepast met stagnerend water in de bodem gedurende de winter. Dit kan wortelrot veroorzaken bij Chinees prachtriet, met afsterven als gevolg. In het voorjaar de oude scheuten wegnemen. Doe dit voorzichtig, zonder de nieuwe te beschadigen. Geef Chinees prachtriet in het voorjaar een basisbemesting met organische mest. Breng in het najaar mulch rond de wortels aan. Winterbescherming is niet nodig. Ziekten en aantastingen komen vrijwel niet voor bij Chinees prachtriet. Het verdroogde gras kan weggesneden worden.

Wil je meer weten over hoe je het beste planten kunt bewateren? Lees dan eens het artikel over planten water geven.

 

Bestel de plant direct.

 

8tw5qgj8j0v1_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

groenblijvend

Latijns

Miscanthus sinensis

Familie

prachtriet

Familie latijns

sinensis

Onderhoud

Detail

Hoofdzaak is dat prachtriet in de volle zon kan groeien. De grondsoort is van minder belang. Iedere normale tuingrond voldoet. Wel moet worden opgepast met stagnerend water in de bodem gedurende de winter. Dit kan wortelrot veroorzaken. In het voorjaar de oude scheuten wegnemen. Doe dit voorzichtig, zonder de nieuwe te beschadigen. Geef in het voorjaar een basisbemesting met organische mest. Breng in het najaar mulch rond de wortels aan. Winterbescherming is niet nodig. Ziekten en aantastingen komen vrijwel niet voor. Vruchtbare tuingrond met een goed doorlaatbare bodem wordt aangeraden. Een te natte bodem kan, vooral in de winter, de plant schade aanrichten met afsterven als gevolg. In de winter sterft het gras tot aan de grond af. Het verdroogde gras kan weggesneden worden.

Verzorging

Tijdens langdurige droogte water geven.

Snoeien

Snoei in voorjaar oud loof weg

Bemesting

In het voorjaar organische basisbemesting. In het najaar mulchen.

Winterhard

uitstekend

Bodem

geen speciale eisen

Vochtigheid

matig vochtig

Licht

Type

Zon

Beschrijving

voorkeur voor volle zon

Hoogte

Maximaal

350

Beschrijving

tot 3,5 meter

Kleuren

Eerste kleur

Wit

Tweede kleur

Geel

Kleurbeschrijving

geelwit

Bloeitijd

Begin

Augustus

Eind

Oktober

Overige

Groenblijvend

groenblijvend