WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Prachtriet

Hoe ziet de Miscanthus sinensis ‘Morning Light’ eruit?

Miscanthus sinensis ‘Morning Light’ komt uit Japan en hoewel hij hier wel groeit, komt hij in ons land niet in bloei. Het sierlijke, zilverkleurige blad heeft een witte rand, waardoor een fijn gestreept uiterlijk ontstaat. In het Engels wordt dit ook wel Zebra Grass genoemd.

Wanneer bloeit de Miscanthus sinensis ‘Morning Light’?

Prachtriet is het gehele jaar een aantrekkelijk siergras voor je tuin. Alle soorten hebben elegant blad en de meeste bloeien met prachtige pluimen. Over het algemeen bloeien de hogere soorten en cultivars later dan de lagere. Als er pluimen in komen, blijven die ook in de winter decoratief. Het Miscanthus sinensis ‘Morning Light’ gras bloeit als een van de rijkste in september, wat een decoratieve aanblik geeft gedurende de gehele winter. De kleur van bloeiende pluimen is in het begin roodgoud en verkleurt tot zilvergrijs.

Waar plant ik de Miscanthus sinensis ‘Morning Light’?

Deze grassoort is steeds populairder geworden omdat hij goed combineert met harde materialen en modern strak tuinmeubilair. Alleenstaand is prachtriet meestal het mooist, zo ook de Miscanthus sinensis ‘Morning Light’. Vooral aan de rand van een vijver of gazon. Het bonte Chinese prachtriet is erg aantrekkelijk vanwege het elegante blad en de pluimen. Je hoeft niet bang te zijn dat na verloop van tijd je hele tuin vol staat met deze lange stengels, want dit is de minst woekerende soort. De bloeitijden van de Miscanthus sinensis ‘Morning Light’ variëren van augustus tot november.

Hoe kan ik de Miscanthus sinensis onderhouden?

Hoofdzaak is dat Miscanthus sinensis ‘Morning Light’ in de volle zon kan groeien. De grondsoort is van minder belang. Iedere normale tuingrond voldoet. Wel moet bij Miscanthus sinensis ‘Morning Light’ worden opgepast met stagnerend water in de bodem gedurende de winter. Dit kan wortelrot veroorzaken met afsterven als gevolg. In het voorjaar kun je de oude scheuten bij de Miscanthus sinensis ‘Morning Light’ wegnemen. Doe dit voorzichtig, zonder de nieuwe te beschadigen. Geef de Miscanthus sinensis ‘Morning Light’ het voorjaar een basisbemesting met organische mest. Breng in het najaar mulch rond de wortels aan. Winterbescherming is niet nodig. Ziekten en aantastingen komen vrijwel niet voor. Het verdroogde gras kan weggesneden worden.

Wil je meer weten over hoe je het beste planten kunt bewateren? Lees dan eens het artikel over planten water geven.

 

Bestel de plant direct.

 

wn35vt58x215_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

blad verkleurt

Latijns

Miscanthus sinensis 'Morning Light'

Cult

'Morning Light'

Familie

prachtriet

Familie latijns

sinensis

Onderhoud

Detail

Hoofdzaak is dat prachtriet in de volle zon kan groeien. De grondsoort is van minder belang. Iedere normale tuingrond voldoet. Wel moet worden opgepast met stagnerend water in de bodem gedurende de winter. Dit kan wortelrot veroorzaken. In het voorjaar de oude scheuten wegnemen. Doe dit voorzichtig, zonder de nieuwe te beschadigen. Geef in het voorjaar een basisbemesting met organische mest. Breng in het najaar mulch rond de wortels aan. Winterbescherming is niet nodig. Ziekten en aantastingen komen vrijwel niet voor. Vruchtbare tuingrond met een goed doorlaatbare bodem wordt aangeraden. Een te natte bodem kan, vooral in de winter, de plant schade aanrichten met afsterven als gevolg. In de winter sterft het gras tot aan de grond af. Het verdroogde gras kan weggesneden worden.

Verzorging

Tijdens langdurige droogte water geven.

Snoeien

Snoei in voorjaar oud loof weg

Bemesting

In het voorjaar organische basisbemesting. In het najaar mulchen.

Winterhard

uitstekend

Bodem

geen speciale eisen

Vochtigheid

matig vochtig

Licht

Type

Zon

Beschrijving

voorkeur voor volle zon

Hoogte

Maximaal

150

Beschrijving

tot 1,5 meter

Kleuren

Eerste kleur

Wit

Tweede kleur

Wit

Kleurbeschrijving

niet van toepassing

Bloeitijd

Begin

Januari

Eind

Januari

Overige

Groenblijvend

blad verkleurt