WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Prachtriet

Miscanthus sinensis ‘Silberfeder’ is een oud ras en bloeit goed met zilverwitte pluimen. Vooral de herfstkleur is zeer opvallend. De pluimen kleuren dan geelachtig.

De sierwaarde van prachtriet

Prachtriet is het gehele jaar een aantrekkelijk siergras voor je tuin. Alle soorten hebben elegant blad en de meeste bloeien met prachtige pluimen. Als de plant is uitgebloeid, behouden de pluimen en het blad sierwaarde gedurende de hele winter.

Hoe kan ik prachtriet Miscanthus sinensis ‘Silberfeder’ combineren?

Deze grassoort is steeds populairder geworden omdat hij goed combineert met harde materialen en modern strak tuinmeubilair. Alleenstaand is prachtriet meestal het mooist. Vooral aan de rand van een vijver of gazon.

Wanneer bloeit prachtriet Miscanthus sinensis ‘Silberfeder’?

Het bonte Chinese prachtriet is erg aantrekkelijk vanwege het elegante blad en de pluimen. Je hoeft niet bang te zijn dat na verloop van tijd je hele tuin vol staat met deze lange stengels, want dit is de minst woekerende soort. De bloeitijden variëren van augustus tot november. Over het algemeen bloeien de hogere soorten en cultivars later dan de lagere. Als er pluimen in komen, blijven die ook in de winter decoratief.

Hoe moet ik prachtriet Miscanthus sinensis ‘Silberfeder’ onderhouden?

Hoofdzaak is dat prachtriet in de volle zon kan groeien. De grondsoort is van minder belang. Iedere normale tuingrond voldoet. Wel moet worden opgepast met stagnerend water in de bodem gedurende de winter. Dit kan wortelrot veroorzaken. In het voorjaar de oude scheuten wegnemen. Doe dit voorzichtig, zonder de nieuwe te beschadigen. Geef in het voorjaar een basisbemesting met organische mest. Breng in het najaar mulch rond de wortels aan. Winterbescherming is niet nodig. Ziekten en aantastingen komen vrijwel niet voor. Vruchtbare tuingrond met een goed doorlaatbare bodem wordt aangeraden. Een te natte bodem kan, vooral in de winter, de plant schade aanrichten met afsterven als gevolg. In een vruchtbare, goed doorlatende bodem is deze rietsoort echter onverwoestbaar. In de winter sterft het gras tot aan de grond af. Het verdroogde gras kan weggesneden worden.

Bestel de plant hier.

5rm529s80wgg_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijns

Miscanthus sinensis 'Silberfeder'

Cult

'Silberfeder'

Familie

prachtriet

Familie latijns

sinensis

Onderhoud

Verzorging

Bij strenge vorst bedekken met mulch.

Snoeien

Neem in het voorjaar oude scheuten weg.

Bemesting

In het voorjaar basisbemesting met organische mest.

Winterhard

goed

Bodem

vruchtbare, goed doorlatende bod

Vochtigheid

normaal

Licht

Type

Zon, Halfschaduw

Beschrijving

zon, halfschaduw

Hoogte

Minimaal

175

Maximaal

200

Beschrijving

1,75-2 meter

Kleuren

Eerste kleur

Wit

Kleurbeschrijving

zilverwit

Bloeitijd

Begin

September

Eind

Oktober

Overige

Groenblijvend

bladverliezend