WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Blauw schapengras

Festuca glauca, blauw schapengras, komt uit Frankrijk en de Kaukasus. Het is een leuke accentplant, die soms massaal wordt toegepast als vlakvulling bij moderne gebouwen.

Waar kan ik Festuca glauca planten?

De Festuca glauca plant is zowel geschikt voor de heidetuin als in borders, en staat mooi met zonneroosje (Helianthemum), met name ‘Lawrenson’s Pink’. Ook tussen verhardingen indien deze niet grijs van kleur zijn. Glauca is een soort met zeer smalle bladeren en deze vormen met zijn alle een halfbolvormige pol. De pluimvormige bloeiwijzen zijn groenig of wat violet (mei-juni). Op den duur worden ze strogeel.

Welke soorten festuca zijn er?

Festuca is met zo’n 70 soorten een groot plantengeslacht. Het overgrote deel van de soorten is overblijvend. Slechts enkele soorten zijn zo decoratief dat ze in siertuinen kunnen worden toegepast. De bladeren van de Festuca glauca zijn steeds zeer smal en stug, in jonge toestand zijn ze ingerold. Soms zijn ze berijpt, waardoor een mooie blauwe gloed ontstaat. De planten vormen zoden en de bloeiwijze is pluimvormig (mei-juni). Enkele soorten, zoals Festuca rubra (rood zwenkgras), spelen een rol in de grasmengsels voor gazons.

Hoe kan ik Festuca glauca verzorgen?

De soort grond voor de Festuca glauca is niet zo belangrijk als die maar niet te rijk aan voedsel is. Zon is belangrijk, met name voor blauwe soorten Festuca glauca en rassen omdat de kleur dan intenser wordt. Zonnig en op niet al te voedselrijke grond. De Festuca glauca houdt van droogte; vocht wordt slecht verdragen, met name in de winterperiode. Lees ook eens het interessante artikel over planten beschermen tegen vorst.
In het voorjaar kun je de Festuca terugknippen.

Vind je het leuk om tuinnieuws te lezen? Regelmatig worden er leuke artikelen geplaatst op het tuinblog, boordevol inspiratie voor je tuin.

 

Bestel je plant direct.

hqq5y7x8nht0_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

wintergroen (eigenlijk: winterge

Latijns

Festuca glauca

Familie

blauw schapengras

Familie latijns

glauca

Onderhoud

Verzorging

Geen speciale verzorging nodig.

Snoeien

Snoeien in het voorjaar.

Bemesting

Geen mest nodig.

Winterhard

volkomen

Bodem

niet voedselrijk

Vochtigheid

zeer matig

Licht

Type

Zon

Beschrijving

zon

Hoogte

Minimaal

15

Maximaal

30

Beschrijving

15 centimeter (30 centimeter in bloeiende toestand)

Kleuren

Eerste kleur

Groen

Tweede kleur

Paars

Kleurbeschrijving

groenachtig tot violet

Bloeitijd

Begin

Mei

Eind

Juni

Overige

Groenblijvend

wintergroen (eigenlijk: winterge