WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Onze favoriete buitenplekjes

Binnenkijken in inspirerende droomhuizen doen we maar al te graag. Maar wist je dat onze vtwonen binnenkijkers ook fijne buitenplekjes hebben. Wij zetten onze 5 favoriete tuinen voor je op een rij.

Tuinfeest in Nijmegen

Toen Anja en Gaico hun huis kochten, bestond de tuin van maar liefst 38 meter diep uit één grote lap gras met een bruin tuinhuis. Anja: ‘Deze loungeplek hebben we vorig jaar gebouwd. We wilden heel graag een grote overkapping. Eerst zaten we namelijk altijd onder de overkapping van het tuinhuis, maar als we met vrienden gingen borrelen en het begon te regenen, werden er altijd twee nat.’ De grote tuin was één van de redenen waarom Anja en Gaico als een blok voor dit huis vielen. ‘We zagen onze jongste daar al meteen lekker ravotten.’ Bekijk de binnenkijker die bij deze tuin hoort.

lougenplek

Binnentuin in Geertruidenberg

Welkom in de knusse binnentuin van Kim en Coen. De binnentuin kan afgesloten worden door middel van een glazen roldak. Een vriend heeft dit systeem met katrolmechanisme, eigenlijk een metalen frame met een glazen puntdak op wielen, gemaakt. Kim: ‘Wij stoken hier vaak een vuurtje, onder het genot van een glaasje wijn. De houtkachel kunnen we ook aansteken als de binnen-tuin overdekt is, omdat de afvoerpijp aan de buitenkant zit.’ Bekijk de binnenkijker die bij deze tuin hoort.

binnentuin

Vier seizoen tuinplezier in Loosdrecht

Petra: ‘Appelmoes, perensap, pruimenjam: we maken het allemaal uit eigen tuin. We zijn graag buiten, zodra het maar even kan gooien we de deuren open. De zon verwarmt de achtermuur en we hebben een kacheltje op het terras, met een dikke trui aan genieten we hier al snel van onze kop koffie.’ De grote tuin is vier seizoenen lang een bron van geluk. Bekijk de binnenkijker die bij deze tuin hoort.

buitenplekjes

Onder de Spaanse zon in Ibiza

Ondanks hun prachtige optrekje en het zonnige eilandleven zijn Emily en Marius in 2013 teruggekeerd naar Nederland. Maar wij zijn nog steeds fan van de verbouwde schuur en het gerestaureerde huis. Emily: ‘Het buitenleven mis ik het mest. Als het ooit kan, ga ik terug. Dan neem ik schapen, geiten en kippen. En leg ik weer zo’n moestuin aan zoals we hadden, op basis van permacultuur (een ecologische tuin die zichzelf in stand houdt).’ Bekijk de binnenkijker die bij deze tuin hoort.

Tuin in Ibiza

Avonturen tuin in Friesland

‘In het weekend ontbijten we op de veranda van de tuinschuur en bakken we ’s avonds aardappeltjes en groenten op de skottelbraai in het buitenkeukentje. We hebben alles zelf aan elkaar getimmerd. Op de steigerhouten schutting heb ik woorden en data gezet die bij ons passen; onze familiemuur.’ Bekijk de binnenkijker die bij deze tuin hoort.

veranda

nog meer: tuinieren