Kliko uit het zicht? Hier laat je ‘m

beeld vtwonen Beeld vtwonen tuin special 1 | Ontwerp & uitvoering Johan Snoodijk, productie & styling Danielle Verheul, fotografie Sjoerd Eickmans
Beeld vtwonen tuin special 1 | Ontwerp & uitvoering Johan Snoodijk, productie & styling Danielle Verheul, fotografie Sjoerd Eickmans

Hoe handig ie ook is, hij heeft zijn uiterlijk niet mee: de kliko. Vooral wanneer het leven zich steeds meer naar de tuin verplaatst, zijn afvalbakken een doorn in het oog. Gelukkig zijn er genoeg manieren om de kliko uit het zicht te plaatsen en die sommen wij hieronder voor je op.

Lees verder onder de advertentie

Schutting

Een stuk schutting is een handige manier om de afvalbakken te verstoppen. Dit hoeft helemaal niet groot, voor drie afvalbakken heb je vaak al genoeg aan twee meter. Gebruik dezelfde schutting als in de rest van de tuin om eenheid te creëren. Mag ’t iets minder statisch? Een scheidingswand van bamboestokken is super stevig en geeft een tropische look aan de tuin.

Klikokast

De klikokast is vooral in de grotere tuinen een praktische oplossing. Van hout tot kunststof, ze zijn gewoon kant-en-klaar te krijgen bij de bouwmarkt of online. Een beetje mooie kast heeft ook nog extra bergruimte voor tuinkussens en accessoires: twee vliegen in één klap. Zelf aan de slag? In deze DIY laten we zien hoe je een handige klikokast van zwartgeverfd hout maakt.

Groene muur

De kliko op natuurlijke wijze wegwerken? Ga verticaal tuinieren en maak een scheidingswand van allerlei planten. Wij zien alleen maar voordelen: de kliko uit het zicht én een oase van groen in de tuin. Plaats bijvoorbeeld ijzeren frames waar klimplanten tegenaan kunnen groeien of hang meerdere plantenbakken aan een stuk schutting. Er zijn eindeloos veel manieren!

Plantenbakken

Nog zo’n groene manier om afvalbakken weg te werken zijn plantenbakken. De planten kunnen niet hoog genoeg: een afvalbak is één meter. Er mag natuurlijk gesmokkeld worden met de hoogte van de bakken. Plaats meerdere planten naast elkaar in een lange bak of zet een paar losse potten op een rij. Om ook in de koude maanden verzekerd te zijn van een groene scheiding is het slim om voor winterharde planten te gaan.

Lees verder onder de advertentie

Shop moois voor in de tuin…

Bron: vtwonen buiten special 1 | Ontwerp & uitvoering Johan Snoodijk, productie & styling Danielle Verheul | Fotografie Sjoerd Eickmans

Lees verder onder de advertentie