WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

In 4 stappen een comfortabele tuin

Of je nu een XL terras of een mini-balkon hebt, zodra de eerste zonnestralen zich aandienen willen we niets liever dan buiten zitten. Kies voor mooi én comfortabel en ontdek met deze 4 tips hoe je jouw tuin, terras of balkon zo volwaardig mogelijk kunt gebruiken. (in samenwerking met Hartman)

1. Ga na hoe je de tuin gebruikt

Leef jij zomers veel buiten, zorg dan voor voldoende zitjes op het terras. Breng je ook veel tijd ‘s avonds in de tuin door, dan is (sfeer)verlichting aan te raden. Hierbij kun je denken aan buitenverlichting langs de borders of het tuinpad, een lichtsnoer en windlichten. Ben je een echte groenliefhebber die graag in de tuin werkt? Zorg dan voor borders, potten en bakken met planten, bloemen of een moestuin. Ook bij een klein terras kun je groen toevoegen met potten of een verticaal (kruiden)tuintje aan de schutting.

2. Kies voor comfortabele meubels

Wat doe je het liefst in de tuin? Languit loungen, uitgebreid dineren of allebei? Waar je ook voor kiest, het begint allemaal met de juiste tuinset. De kuipen van de Sophie Studio stoelen van Hartman bestaan uit hoogwaardige kwaliteit kunststof. Het aluminium onderstel zorgt voor een speels effect, is hartstikke weerbestendig en past bij iedere woonstijl door de kegelvormige poten. Door de optimale ondersteuning in de rug en voor je armen, heeft de Sophie een ideale zit voor lange, zwoele zomeravonden. De stoelen zijn gemakkelijk te combineren, bijvoorbeeld met de stoere bijpassende Yasmani tafel van Hartman, deze heeft eveneens een aluminium H-poot met daarop een gerecycled teakhouten tafelblad. Laat het grote genieten maar beginnen!

3. Houd rekening met zon en schaduw

Ben je een zonaanbidder of zoek je op warme dagen liever wat verkoeling in de schaduw? Afhankelijk van hoeveel ruimte je hebt, kun je de tuin hierop inrichten. Bekijk waar de zon zich gedurende de dag laat zien en maak met verschillende zitjes schaduw- en zonplekken. Niet zoveel ruimte? Kies dan voor lichtgewicht meubels die gemakkelijk te verplaatsen zijn of ga voor een zelfgemaakt schaduwdoek. Bevestig een lap linnen met zeilringen op stokken en maak deze aan je tafel of drapeer de stof over een pergola boven je loungeplek. Het zorgt voor een intieme vakantiesfeer in eigen tuin, is zo gemaakt en ook zo weer weggehaald, dus je kunt nog afwisselen ook.

4. Vergeet het groen niet

Comfortabel buiten leven is nog leuker als je tuin er mooi uitziet. En zelfs als je niet zoveel tijd of groene vingers hebt, kun je een groeiende, bloeiende en vrolijke buitenboel hebben. Kies voor een goede basis met een XL tegel of een combinatie van grind en vlonders. Let bij tegels op het goed invoegen, dit gaat onkruid en mieren tegen en gebruik bij grind speciaal gronddoek en een grindmat. Met makkelijke beplanting als de vrouwenmantel of bamboe Fargesia (deze woekert niet) hoef je maar één keer per jaar te snoeien, maar heb je altijd een groen uitzicht. Nog zo’n trucje is planten in groepen bij elkaar te zetten, zowel in de borders als op het terras in bloempotten. Het zorgt voor vol en speels gevoel, terwijl er nauwelijks iets aan gedaan hoeft te worden.

Bron: in samenwerking met Hartman

nog meer: tuinieren