WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

De mooiste plekken voor een hangmat in de tuin

Rustig heen en weer schommelen met een goed boek, een koude limonade of gewoon lekker een beetje wegdommelen. Een hangmat is de meest relaxte plek voor jouw welverdiende me time in de tuin. Hieronder vind je de beste ik-ben-er-even-niet plekken voor de hangmat.

vtwonen 05-2016 | lampionnen in de tuin

Zonsopgang of -ondergang?

Voor je de perfecte plek gaat zoeken om de hangmat op te hangen, is het belangrijk om rekening te houden stand van de zon. Iedere morgen genieten van een kop koffie in de zon? Hang hem dan op het oosten. Liever vanuit de hangmat kijken naar de zonsondergang? Hang hem dan op het westen.

Tussen de bomen

Twee stevige bomen in de tuin met precies voldoende afstand tot elkaar? Lucky you. Het is de meest sprookjesachtige plek voor een hangmat. In de zomer zorgen de bomen voor verkoeling en dat is best fijn wanneer het zo warm is. Zorg ervoor dat de bomen dik genoeg zijn en gebruik een stevig touw voor het ophangen van de hangmat. Knoop het touw boven een tak zodat de hangmat niet naar beneden kan zakken.

LEES OOK

Simpele ideeën voor meer schaduw in de tuin

Houten palen

Een hangmat is in de tuin ook prima op te hangen tussen twee houten palen. Denk bijvoorbeeld aan een overkapping of pergola, waaraan je op elke gewenste hoogte metalen haken bevestigt. Zo kun je de hangmat in de winter of bij een regenbui ook snel weer opruimen. Beach vibes in de tuin? Sla dan twee losse palen schuin in de grond en hang de hangmat ertussen. Net alsof je schommelt op het Noordzeestrand.

Hangmat met standaard

Zijn de eerder genoemde manieren geen optie in de tuin? Gelukkig zijn er tegenwoordig een heleboel hangmatten en -stoelen met een standaard. Ze kunnen op elke gewenste plek in de tuin staan en zijn makkelijk te verplaatsen. Lekker comfy bij de rest van het gezelschap hangen? Kies dan voor een hangstoel als aanvulling op het terras.

nog meer: tuinieren