Zeeborder

Zelf een beplantingsplan maken kan een hele uitdaging zijn. Tuinieren.nl biedt de mogelijkheid om kant-en-klare beplantingsplannen inclusief de benodigde planten te bestellen. Dit keer een zeeborder.

m1myk98q9jwt

De border in deze tuin aan zee is beplant met echte zonaanbidders die niet meteen in de stress raken als de grond tijdelijk uitdroogt door zon en zeewind.

1 Lavendel

Lavendel angustifolia / zon / bloei 7-9 / hoogte 50 cm

2 Kattekruid

Nepeta ‘Six hills Giant’ / zon / bloei 6-7 / hoogte tot 50 cm

3 Struisriet

Calamagrostis x acutiflora ‘Karl Foerster’ / zon / bloei 7-8 / hoogte 125 cm

4 Salvia

Salvia nemerosa ‘Ost Friesland’ / zon, halfschaduw / bloei 6-8 / hoogte 50-75 cm

5 Salvia

Salvia officinalis / zon / bloei 6-7 /hoogte 25-25 cm

6 Heiligenbloem

Santolina chamaecyparissus / zon / bloei 7-8 / hoogte 25-50 cm

Zeeborder bestellen

Deze border is voor € 14,50/m² (1×1 meter) direct te bestellen. In het borderpakket zitten de volgende aantallen planten:

1+1 Lavendel
1+1 Kattekruid
1x Struisriet
1+1 Salvia nemerosa
1x Salvia officinalis
1x Heiligenbloem

Klik hier voor meer informatie over de levering of ophaalpunten.

De planten worden geleverd in zogenaamde P9 potten van 9×9 cm groot. Verdeel de potten gelijkmatig in je border volgens het plattegrond en gun ze de tijd om uit te groeien! In de winter zullen de meeste vaste planten in de grond verdwijnen. Wil je onthouden wat je waar hebt geplant, zet er dan plantenlabels bij. De getoonde afbeelding laat de zeeborder op zijn hoogtepunt zien.

Let op: op het moment dat je de border plant zijn de plantjes nog erg klein. Het duurt ongeveer twee jaar tot de border volgroeid is en eruit ziet als op de foto.

Bron: Fotografie Marianne Majerus | Locatie Bexhill-on-Sea | Ontwerp Noel Kingsbury

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Anoniem op 20 februari 2015 om 16:51

Hallo Martin, de link doet het weer! Veel plezier met de de border. Stuur je ons een foto zodra hij mooi volgroeid is?

>

Anoniem op 20 februari 2015 om 15:59

Beste,
Ik kan geen pakket bestellen, de link doet het niet. Ik zou graag het spiergras pakket 3x en de zeeborder 3x. Hoe nu verder. Veel dank

>

Anoniem op 10 september 2014 om 10:52

Beste Tineke. Het voordeel van deze border is dat alle planten vrijwel even hoog zijn. Vaak is het zo dat de planten achterin wat hoger zijn, wat het voor jou lastig maakt om in een ronde border een goede indeling te maken. Hier is het alleen struisriet die er met kop en schouders bovenuit steekt, maar dat maakt deze border juist speels. Je kunt het plan zowel spiegelen als door elkaar mixen. Voorkom alleen dat er niet 2 soorten naast elkaar komen te staan. Dat is nog geen ramp, maar een beetje mixen is uiteraard speelser. Succes ermee!

>

Anoniem op 30 augustus 2014 om 17:16

Ik heb een plantenbak van 2,85 x 1.65 waar ik rond om heen kan nu wil ik deze graag vullen met de zeeborder. Ik begrijp dat ik dan meerdere borders moet bestellen maar, vergroot ik nu het plan dus zet ik bv 3 lavendel bij elkaar of spiegel ik het plan ?

>

Anoniem op 22 mei 2014 om 11:28

Beste Natasja. We hebben een borderpakket voor de halfschaduw: http://www.tuinieren.nl/a/beplantingsplannen/halfschaduw-border. Sommige soorten kunnen volledig in de schaduw staan, zoals Hosta’s, andere soorten hebben wel ochtend- of avondzon nodig. Er komen wel maandelijks nieuwe pakketten bij, dus wie weet komt er nog een borderpakket met alleen maar schaduwplanten. Hopelijk kun je hier iets mee!

>

Anoniem op 16 mei 2014 om 19:31

Hallo, hebben jullie ook een border pakket voor in de schaduw?

Vr.gr. Natasja

>

Anoniem op 15 mei 2014 om 17:38

Het zal wel heel dom zijn, maar ik snap niet hoe ik de 2 zeeborderpakketten kan bestellen.

Shop suggesties

Inspiratie suggesties