vtwonen

Siergrassenborder

Zelf een beplantingsplan maken kan een hele uitdaging zijn. Tuinieren.nl biedt de mogelijkheid om kant-en-klare beplantingsplannen inclusief de benodigde planten te bestellen. Dit keer een siegrassenborder.


Een prachtige border die vooral in de nazomer het mooist is. Voordat de siergrassen in bloei staan, zijn de grijs- en groenbladige planten een eyecatcher. Uitgebloeid blijft de border ook sierwaarde houden. Kortom een border in een natuurlijke en luchtige stijl die makkelijk in onderhoud is (siergrassen knip je in het voorjaar af). Siergrassen zijn ook ideaal om vrijkomende plekken in de border op te vullen.

Deze siergrassenborder kost €24,50 per 2 m² (1×2 meter) en kun je hier bestellen

1. Bijvoet

Artemisia ludoviciana ‘Silver Queen’ zon, bloei 7-9, hoogte 90 cm, mooi grijsgroen blad, vlak voor de bloei tot 20 cm terugknippen

2. Morgensterzegge

Carex grayi bloei 6-8, hoogte 75 cm, meestal wintergroen, met stervormige zaadhoofden

3. Kerrieplant

Helichrysum italicum zon, bloei 7-8, hoogte 25-50 cm,  halfheester, kleine gele bloemen die niet erg opvallen, geurt naar kerrie (NB dit is een alternatief voor de H. petiolare zoals  op de afbeelding)

4. Lampenpoetsersgras

Pennisetum viridescens zon tot schaduw, bloei 9-10, zwarte aren, groenblijvend (NB dit is geen ‘Rubrum’, een roodbladige zoals op de afbeelding, ‘Rubrum’ is een eenjarige soort en om die reden vervangen)

5. IJzerhard

Verbena bonariensis zon, bloei 7-9, hoogte140 cm, violetbloeiende schermen, luchtige groeiwijze, trekt vlinders aan

6. Prachtriet

Miscanthus sinensis ‘Adagio’ zon, halfschaduw, bloei 9-10, hoogte 150 cm

7. Prachtriet

Miscanthus sinensis ‘Silberfeder’ zon, bloei 9-10, hoogte 175 cm

Siergrassenborder bestellen

Deze border is voor €24,50/ 2 m2 te bestellen op tuinieren.nl. In het borderpakket zit:

  • 2x Bijvoet Artemisia ludoviciana ‘Silver Queen’
  • 2x Morgensterzegge Carex grayi
  • 2x Kerrieplant Helichrysum italicum
  • 1x Lampenpoetsersgras Pennisetum viridescens
  • 3x IJzerhard Verbena bonariensis
  • 1x Prachtriet Miscanthus sinensis ‘Adagio’
  • 1x Prachtriet Miscanthus sinensis ‘Silberfeder’

Deze siergrassenborder kost €24,50 per 2 m² (1×2 meter) en kun je hier bestellen

siergrassenborder

De planten worden geleverd in P9-potten van 9×9 cm. De siergrassen worden in het najaar afgeknipt geleverd. In de winter verdwijnen vaste planten voor een groot deel onder de grond, het jaar erop zullen ze goed uitgroeien. Meer planten toevoegen is niet aan te raden. Bij de bestelling ontvang je de plattegrond waar je op kunt zien hoe je de planten verdeelt in je border. Heb je meer vierkante meters besteld, herhaal de plattegrond dan.

Wil je al eerder in het seizoen kleur, denk dan ook eens aan het planten van bloembollen in het najaar en die al vanaf het vroege voorjaar bloeien. Kies je ervoor om het plantenpakket thuis te laten bezorgen, dan wordt deze tot in de tuin bezorgd door een groenspecialist. Je kunt het pakket ook ophalen op een ophaalpunt bij jou in de buurt.

Let op: op het moment dat je de border plant zijn de plantjes nog erg klein. Het duurt ongeveer twee jaar tot de border volgroeid is en eruit ziet als op de foto.

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Marjan op 3 april 2016 om 18:19

Mijn border ligt in de schaduw kan dat ? Of moet ik voor wat anders kiezen ?
Vriendelijke groet
Marjan

>

vtwonen op 11 april 2016 om 09:33

Hoi Marjan, de lol van siergrassen is het zonlicht wat er zo mooi door heen valt. Een border in de schaduw geeft dit effect niet. Kijk eens goed of er toch een zonnig stuk is en plant hier de hoge siergrassen. Kies anders voor een andere border, bijvoorbeeld de schaduwborder. ~Marie

>

Roxana (tuinieren.nl) op 21 september 2015 om 09:18

Beste Karin, dit kun je navragen bij Directplant.nl. Zij kunnen je alles vertellen wat je weten wilt.

>

Jelle op 18 september 2015 om 20:30

Ik begreep dat je siergrassen in onbemeste zwarte grond moet plaatsen. Ik kan die alleen niet vinden in zakken. Heb 600 liter nodig en wil geen 1000 liter big-bag bestellen. Kan siergras ook in een ander soort grond. Bijvoorbeeld in bemeste potgrond?

>

karin nooijens op 16 september 2015 om 17:46

Goedemiddag,

Levert u ook naar Frankrijk toe?

Met vriendelijke groeten,

Karin Nooijens

>

Marie (tuinieren.nl) op 3 september 2015 om 08:37

Hoi Rob, dat is een lastige vraag, eigenlijk is 40cm te smal om een border te maken. Kies voor 1 soort. Plant hier de hele strook van, bijvoorbeeld van lage Pennisetum, het lampepoetsergras. Of lavendel. De strook is te smal voor meerdere soorten. Als je hem kunt verbreden naar 1 m of meer, kun je er veel meer mee. Kijk eens bij de lage haagplanten of lage bamboe. Dat kan ook: http://www.tuinieren.nl/a/planten-bomen/soorten-hagen. ~Marie

>

Rob op 1 september 2015 om 20:20

Hallo,

Wij zouden graag deze border willen planten, maar onze border is 40 cm diep en 4,2 meter lang. Is hier wat moois voor te bedenken? De planten naast elkaar zetten is wat saai. Enige diepte zou fraai zijn toch?

Gr. Rob

>

Kristel (tuinieren.nl) op 18 augustus 2015 om 07:58

Een border aanplanten kan het hele jaar door, al is de beste tijd hiervoor het voor- of najaar. De ergste hitte is dan voorbij, het vriest niet en de planten zijn in rust. Eventueel kun je nu al aan de slag maar dan is goed bewateren wel noodzakelijk. Je kunt zandgrond wat vochtopnemender maken door er wat compost door te mengen. Succes!

>

Brecht op 12 augustus 2015 om 09:52

Wanneer dient de siergrassenborder gepland te worden? We hebben een vrij arme zand grond. Wat voor eventuele onderlaag moet daar in gestort worden? Alvast bedankt.

>

Kristel (tuinieren.nl) op 7 augustus 2015 om 10:42

Hoi Carla. Je hebt geluk, want deze border is geknipt voor een volle zonborder! Je hoeft geen soorten te vervangen, ze kunnen er allemaal tegen. Succes ermee!

>

Carla op 2 augustus 2015 om 21:35

hoi hoi, wij zijn zoals velen helemaal weg van de siergrassenborder. Hij komt bij ons tegen een schutting vol in de middagzon. Is dat een geschikte plaats voor de grassen? Of moeten sommigen vervangen worden door een andere soort?
Groetjes Carla

Shop suggesties

Inspiratie suggesties