vtwonen

Zachtroze border

Zelf een beplantingsplan maken kan een hele uitdaging zijn. Daarom de mogelijkheid om kant-en-klare beplantingsplannen inclusief de benodigde planten te bestellen. Dit keer een roze border in zachte tinten.

roze border

Roze border

Met dit borderpakket maak je van een zonnige plek op droge (zand)grond snel een eigen pluktuin. Romantische roze-tinten, van stevige planten zoals de Penstemon (10) en salie (9) , worden afgewisseld met wuivende grassen (7 en 8). Het zilvergrijze blad van winde (12) en het purperrode fijne blad van venkel (2) weven de kleuren aan elkaar. Om nog meer boeketten te kunnen knippen, is eenjarige Cosmea (4) toegevoegd.

1. Prikneus

Lychnis coronaria, hoogte 50-75 cm, bloei 7-8

2. Venkel

Foeniculum vulgare ‘Giant Bronze’, hoogte 130-160 mm, bloei 7-8

3. Afrikaanse lelie

Agapanthus africanus, hoogte 50-75 cm, bloei 7-8

4. Cosmea

Cosmos bipinnatus, hoogte 75-200 cm, bloei 7-10, vervang de eenjarige cosmea jaarlijks door nieuwe planten. Deze plant wordt niet meegeleverd in het borderpakket. Wil je van de cosmea genieten, zaai hem dan zelf. De zaden zijn volop verkrijgbaar.

5. Lindheimers prachtkaars

Gaura lindheimeri ‘Siskiyou Pink’, hoogte 75-100 cm, bloei 7-10

6. Geranium 

Geranium psilostemon, hoogte 50-75 cm, bloei 6-7

7. Vedergras

Stipa tenuissima, hoogte 25-50 cm, bloei 7-8

8. Japans bloedgras

Imperata cylindrica ‘Red Baron’, hoogte 25-50 cm, bloei 5-6

9. Salie

Salvia nemorosa, hoogte 50-75 cm, bloei 6-8

10. Slangenkop

Penstemon ‘Apple Blossom’, hoogte 25-75 cm, bloei 7-9

11. Liatris spicata

Hoogte 75-100 cm, bloei 6-9

12. Winde

Convolvulus cneorum, hoogte 60- 120 cm, bloei 6-9

Deze roze border is te bestellen voor € €41,50 per 2 m². In het pakket zitten de volgende planten:

 • 2x  Prikneus, Lychnis coronaria
 • 2x  Venkel, Foeniculum vulgare ‘Giant Bronze’
 • 2x Afrikaanse lelie, Agapanthus africanus
 • 2x Lindheimers prachtkaars, Gaura lindheimeri ‘Siskiyou Pink’
 • 3x Geranium psilostemon
 • 1x Vedergras, Stipa tenuissima
 • 1x Japans bloedgras, Imperata cylindrica ‘Red Baron’
 • 4x Salie, Salvia nemorosa
 • 2x Slangenkop, Penstemon ‘Apple Blossom’
 • 1x Liatris spicata
 • 2x Winde, Convolvulus cneorum

De planten worden geleverd in zogenaamde P9 potten van 9×9 cm groot. Verdeel de potten gelijkmatig in je border volgens het plattegrond en gun ze de tijd om uit te groeien! In de winter zullen de meeste vaste planten in de grond verdwijnen. Wil je onthouden wat je waar hebt geplant, zet er dan plantenlabels bij. De getoonde afbeelding laat de roze border op zijn hoogtepunt zien. Wil je ook vroeger in het jaar van kleur genieten, denk dan ook eens aan het planten van voorjaarsbollen.

roze borderplan

Deze roze border kost € 41,50 per 2 m² (2×1 meter) en kun je direct bestellen.

Kies je ervoor om het plantenpakket thuis te laten bezorgen, dan wordt deze tot in de tuin bezorgd door een groenspecialist. Je kunt het pakket ook ophalen op een ophaalpunt bij jou in de buurt.

Let op: op het moment dat je de border plant zijn de plantjes nog erg klein. Het duurt ongeveer twee jaar tot de border volgroeid is en eruit ziet als op de foto.

Bron: Fotografie Modeste Herwig

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

miranda op 15 oktober 2016 om 18:32

Hoi, onze 'ruimte voor een border' heeft tot een uur of twaalf zon. Is dat genoeg voor een zachtroze of is een andere kleur van jullie beter?

>

peter donkers op 7 oktober 2015 om 19:54

ik wil een siergrasborder aanleggen maar ik zie geen voorbeelden.weet iemand waar ik die kan vinden.

>

Clarissa (tuinieren.nl) op 28 mei 2015 om 13:39

Beste Moniek, leuk dat jullie de borders hebben besteld! Helaas stond dit gegeven over de cosmea's verkeerd op onze website vermeld, deze worden inderdaad niet meegeleverd. Hiervoor onze excuses. Cosmea’s zijn eenjarigen zie je zelf kunt zaaien. Het zijn dus geen planten, maar zaadjes die jullie missen. Deze zaden zijn overal te koop en kosten meestal niet meer dan één euro. Ze kunnen nu gewoon in de http://www.tuinieren.nl/a/planten-kweken/eenjarigen-zaaien" rel="nofollow">volle grond gezaaid worden. Fijn dat de planten goed aanslaan en veel plezier met de border.

>

Moniek Oortwijn op 9 mei 2015 om 12:42

Wij hebben drie van deze border pakketten geleverd gekregen, behalve dan.... dat de Cosmea's ontbraken. Er staat toch duidelijk op de site dat er per pakket 4 Cosmea's geleverd zouden worden? Bij navraag bij direktplant kregen we te horen dat het hier om eenjarige planten gaat en dat deze niet meegeleverd worden. Op deze manier hebben wij toch 12 planten minder gekregen dan we hadden verwacht.... De planten die wel geleverd zijn slaan heel goed aan, daar zijn we blij mee, maar we horen nog graag hoe deze onduidelijkheid rond de Cosmea's opgelost gaat worden.... Bedankt alvast

>

Kristel (tuinieren.nl) op 10 april 2015 om 08:43

Beste Petra, slim om dan voor een borderpakket te kiezen, dat pakt eigenlijk altijd goed uit en zo kun je alvast wat experimenteren met vaste planten. April is de perfecte maand om een nieuwe border aan te planten; de planten slaan snel aan en groeien nu goed, terwijl het nog niet te warm is buiten. Snel aan de slag dus. Veel succes!

>

Petra op 5 april 2015 om 13:33

Ik ben nog niet zo heel bedreven in tuinieren, maar wil graag twee x de zachtroze border aanleggen. In welke maand kan ik dat het beste doen?

>

Clarissa (tuinieren.nl) op 30 maart 2015 om 12:42

Hallo Moniek, leuk dat je de border wilt bestellen. Er ging even iets mis met de link, maar nu doet hij het weer. Veel plezier ermee!

>

Moniek Oortwijn op 29 maart 2015 om 14:55

Hallo,
Ik wil graag twee van deze pakketten bestellen maar als ik o?p "border bestellen" klik, krijg ik een foutmelding. Is dit pakket nog te bestellen? Alvast bedankt, Moniek

>

Clarissa (tuinieren.nl) op 19 maart 2014 om 16:36

Dag Doortje, helaas wordt er inderdaad alleen bezorgd vanaf 100,- euro. Er zijn gelukkig wel heel veel http://www.directplant.nl/afhaalpunten-van-tuinplanten" target="_blank" rel="nofollow">afhaalpunten door het hele land. Er is er vast een in de buurt.

Shop suggesties

Inspiratie suggesties