Felroze border

Zelf een beplantingsplan maken kan een hele uitdaging zijn. Tuinieren.nl biedt de mogelijkheid om kant-en-klare beplantingsplannen inclusief de benodigde planten te bestellen. Dit keer een felroze border met maar drie planten als basis.


m1myhtqqusss
Border bestellenVoor een echte border op kleur kies je voor soorten met dezelfde hoogte, bloeitijd en standplaats. Grote groepen geven een mooi ‘dramatisch effect’ en maken het onderhoud eenvoudig. Alle drie de soorten groeien ook in het wild. De planten in deze felroze border zijn sterk, bloeien lang door en breiden zich goed uit.

1 Kattenstaart

Lythrum virgatum ‘Rose Queen’/  zon / hoogte 80 cm / bloei 6-8 / vaste plant, groeit graag op natte grond

2 Liatris spicata

zon, halfschaduw / hoogte 40-60 cm / bloei 7-8 / vaste plant, goede snijbloem

3 Zonnehoed

Echinacea purpurea / zon / hoogte 80 cm / bloei 7-8 / vaste plant, vlindertrekker

Deze felroze border is als pakket te bestellen. Voor 1 m² ontvang je de volgende planten:

  • 1 3x Lythrum virginatum ‘Rose Queen’
  • 2 5x Liatris spicata
  • 3 3x Echinacea purpurea

Deze felroze border kost € 15,75 per m² en kun je direct via deze link bestellen.

m1myhtqqu8sr

De planten worden geleverd in P9-potten van 9×9 cm. Bij de bestelling ontvang je de plattegrond waar je op kunt zien hoe je de planten verdeelt in je border. Heb je meer vierkante meters besteld, herhaal de plattegrond dan. De vaste planten verdwijnen in de winter onder de grond, geef ze de tijd om te groeien. Wil je al eerder in het seizoen kleur, denk dan ook eens aan het planten van bloembollen in het najaar en die al vanaf het vroege voorjaar bloeien.

Lees hier meer over de bezorging.

Let op: op het moment dat je de border plant zijn de plantjes nog erg klein. Het duurt ongeveer twee jaar tot de border volgroeid is en eruit ziet als op de foto.

Bron: Fotografie Marianne Majerus | Locatie Sussex Prairies

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Anoniem op 20 maart 2017 om 18:43

bedankt voor al de mooiiietips die jullie laten zien echt geweldig.

>

Anoniem op 13 maart 2017 om 10:58

sterker nog: ik moet voor minimaal 150,- bestellen! Dart past dus nooit in onze border van een paar m2

>

Anoniem op 13 maart 2017 om 10:54

kei leuk, maar nou wil ik voor een paar m2 border bestellen en zie ik 30,- bezorgkosten! Kan dat niet anders?

>

Anoniem op 11 juni 2015 om 14:05

Hoi Mirande,
In principe werkt het zo, dat als je verhoogde border minimaal 6 uur per dag zon vangt, hij in de volle zon ligt. Als jouw verhoogde plantenbak van 7 tot 13 u zon vangt, kun je dus al heel veel kanten op! De zachtroze border, de felroze border maar ook de blauwpaarse border zijn dan allemaal geschikt voor jou. Ook wanneer het aantal zonuurtjes nét wat korter is kun je proberen of de planten toch aanslaan De felroze border bijvoorbeeld bestaat uit halfschaduwplanten, alleen de Echinacea verlangt echt naar een echte zonnige plek (liefst middagzon). Je kunt deze proberen en als je ziet dat het niet werkt, de Echinacea vervangen door een ander soort.

>

Anoniem op 8 juni 2015 om 22:23

Hallo, ik ben op zoek naar een beplantingsplan voor een verhoogde border van 0,75m bij 2,50m die op het zuidwesten ligt. De border ligt tegen een houten schutting. In ochtend ligt ie vol in de zon maar 's middags in de schaduw. Ik ben op zoek naar een plan met witte, roze en paars/blauwe beplanting (bijvoorbeeld zoals de felroze border) waarbij ook 1 a 2 klimplanten mogen worden gebruikt. Kunnen jullie me helpen? Alvast mijn dank! Groetjes Mirande

>

Anoniem op 19 augustus 2014 om 12:57

Beste Marieke, je hebt gelijk, de nummers zijn verwisseld. Nr 1 is Liatris , nr 2 is Lythrum. De genoemde aantallen en de schets kloppen wel. Hoeveel meter border wil je gaan maken?

>

Anoniem op 8 augustus 2014 om 11:40

hoi,ik heb een vraag over deze border. Is nummer 1 op de foto niet de liatris? En wat is dan nummer 2? Volgens mij is dat niet de kattenstaart. vriendelijk bedankt.

Shop suggesties

Inspiratie suggesties