WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Border voor natte grond

Een kant-en-klare border voor natte grond. Je hoeft zelf geen beplantingsplan te maken én je kunt de planten als compleet pakket per twee vierkante meter bestellen. Nu nog een goed plekje vinden!

Natte grond border

m1nybjbqvi7p

Met natte grond hebben planten altijd voldoende vocht tot hun beschikking. Dit laten ze zien met een weldadige groei en groot blad. Dit borderpakket is speciaal afgestemd op planten die houden van natte grond. Bovendien is er gelet op bladcombinatie en hoogte. Gebruik voor het aanplanten van de border altijd het juiste tuingereedschap.

Het nagelkruid Geum (1) heeft het bijzonder naar zijn zin op natte grond. Zijn zaailingen staan al langs de trap. De grote witte kelken zijn van de callalelie Zantedeschia (2), de vorm van het glanzende blad komt terug bij de hartlelie Hosta (3). Net achter de toefjes zachtgele vrouwenmantel Alchemilla (4) staat het grote ronde blad van schildblad Darmera (5). Grote pollen prachtriet Miscanthus (6) sluiten de border af.

1 Nagelkruid

Geum ‘Borisii’ / zon halfschaduw / bloei 5-7 / hoogte 25-50 cm / vaste plant / na de oranje bloemen blijven bruine bolletjes

2 Callalelie

Zantedeschia aethopica / zon halfschaduw / bloei 7-9 / hoogte 50-75 cm / vaste plant /vorstvrij overhouden

3 Hartlelie

Hosta ‘Fortunei Hyacinthina’ / schaduw / bloei 7-8 /hoogte 25-50 cm / vaste plant / grind rondom de plant houdt de slakken tegen

4 Vrouwenmantel

Alchemilla mollis / zon halfschaduw / bloei 6-8 / hoogte 25-50 cm / vaste plant / terugsnoeien voor een tweede bloei

5 Schildblad

Darmera peltata / halfschaduw schaduw / bloei 4-5 / hoogte 50-100 cm / vaste plant, mooi rond blad

6 Prachtriet

Miscanthus gracilimus / halfschaduw schaduw / bloei 9-10 / hoogte 130 cm / siergras / heeft ruimte nodig

Border voor natte grond bestellen

Het plantenpakket is zo samengesteld dat het genoeg is voor een border van twee vierkante meter. Je ontvangt 16 planten:

  • 5x Nagelkruid Geum ‘Borisii’
  • 3x Callalelie Zantedeschia aethopica
  • 3x Hartlelie Hosta ‘Fortunei Hyancintha’
  • 3x Vrouwenmantel Alchemilla mollis
  • 1x Schildblad Darmera
  • 1x Prachtriet Miscanthus

Let op: op het moment dat je de border plant zijn de plantjes nog erg klein. Het duurt ongeveer twee jaar tot de border volgroeid is en eruit ziet als op de foto.

nog meer: tuinieren