Beplantingsplan voor een siergrassenborder

beeld vtwonen Beeld

Zelf een beplantingsplan maken kan een hele uitdaging zijn, gelukkig is er genoeg inspiratie te vinden. Zoals dit beplantingsplan voor een siergrassenborder. Dol op wuivende grassen in de wind? Dan is deze border met de mooiste siergrassen perfect voor in de tuin. Bekijk het beplantingsplan en het voorbeeld voor deze border met siergrassen.

Lees verder onder de advertentie

Natuurlijke siergrassenborder

Deze border met de mooiste siergrassen is in de nazomer op het mooist, wanneer alle siergrassen in bloei staan. De grijze en groene planten zijn een echte eyecatcher. En ook uitgebloeid heeft deze border sierwaarde, tenzij de prachtige siergrassen geknipt worden voor in huis. Kortom: een border in een natuurlijke en luchtige stijl die makkelijk in onderhoud is.

Tips voor de border met siergrassen aanleggen

Op het moment dat de planten de grond in gaan, zijn de planten nog erg klein. Het duurt ongeveer twee jaar voordat de siergrassen border volgroeid is en eruit ziet als op onderstaande foto. In de winter verdwijnen vaste planten vaak voor een groot deel onder de grond, na de winter zullen ze weer opkomen en goed groeien.

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Borderpakket siergrassen kopen

Deze border met siergrassen is voor 2 m2. Meer planten toevoegen is niet aan te raden. Heb je meer vierkante meters nodig, herhaal de plattegrond dan. De volgende planten zijn gebruikt voor dit voorbeeld van een siergrassenborder:

Beplanting voor de siergrassenborder

1. Bijvoet – Artemisia ludoviciana ‘Silver Queen’

Artemisia ludoviciana ‘Silver Queen’ zon, bloeitijd juli tot september, hoogte 90 cm, mooi grijsgroen blad, vlak voor de bloei tot 20 cm terugknippen

Lees verder onder de advertentie

2. Morgensterzegge

Carex grayi bloeitijd juni tot augustus, hoogte 75 cm, meestal wintergroen, met stervormige zaadhoofden

3. Kerrieplant

Helichrysum italicum zon, bloeitijd juli tot augustus, hoogte 25-50 cm, halfheester, kleine gele bloemen die niet erg opvallen, geurt naar kerrie (dit is een alternatief voor de Helichrysym petiolare zoals op de afbeelding)

4. Lampenpoetsersgras

Pennisetum viridescens zon tot schaduw, bloeitijd september tot oktober, zwarte aren, groenblijvend (NB dit is geen ‘Rubrum’, een roodbladige zoals op de afbeelding, ‘Rubrum’ is een eenjarige soort en om die reden vervangen)

Lees verder onder de advertentie

5. IJzerhard

Verbena bonariensis zon, bloeitijd juli tot september, hoogte 140 cm, violetkleurige bloemen als schermen, luchtige groeiwijze, trekt vlinders aan

6. Prachtriet

Miscanthus sinensis ‘Adagio’ zon, halfschaduw, bloeitijd september tot oktober, hoogte 150 cm

7. Prachtriet

Miscanthus sinensis ‘Silberfeder’ zon, bloeitijd september tot oktober, hoogte 175 cm

Lees verder onder de advertentie