vtwonen

Onze partners voor de vt wonen&design beurs

Stijlvol Wonen zet een groot huis neer met alles erop en eraan: een woonkamer, badkamer, slaapkamer en keuken. Om de Stijlvol Wonen stijl volledig door te trekken, werkten we met verschillende partners. We geven je graag een overzicht mee.

Partner Hora BarneveldDe meubels

Ingetogen, puur, kwalitatief en verrassend: dat waren de kenmerken die de meubels voor ons huis moesten hebben. Zo kwamen we snel uit bij Hora Barneveld, een zaak die al jaren een torenhoge reputatie heeft op vlak van outdoor en slapen. Eind vorig jaar namen zaakvoerders Matthias Bruinekreeft en Rudi Hooijer de beslissing om ook interieur erbij te nemen. Ze voeren nu mooie collecties van onder andere Minotti, B&B Italia en Living Divani. Een namiddag shoppen met professioneel advies leverde ons een prachtig interieur op. We hebben zowat alles bij hen gevonden: van een XL zitbank tot de volledige inrichting van de slaapkamer.

Partner 't Achterhuis

De vloeren

De basis van ons huis begint met een mooi plan en de juiste materialen. Heel bepalend was de keuze van de vloer. Die mocht best een bijzondere uitstraling hebben, dus klopten we aan bij ’t Achterhuis Historische Bouwmaterialen, al 50 jaar specialist in eigentijds bouwen en wonen. De match tussen hun doorleefde vloeren en onze moderne architectuur zorgt voor de juiste balans: hedendaags, nieuw, jong en toch chic en warm. ’t Achterhuis legt in ons huis een heel exclusieve brede parketvloer met planken tot wel vijf meter lang, wat heel zeldzaam is. In de keuken leggen ze oude Bourgondische dallen. Ontdek zelf hoe bouwmaterialen met een geschiedenis de sfeermakers van je interieur kunnen worden.

Partner Exclusive Steel

De ramen

Typisch aan Stijlvol Wonen is een uitgekiende architectuur met mooie zichtlijnen en volop licht. De ramen van ons huis mochten dus een bijzondere uitstraling krijgen. Daarvoor zorgt onze partner Exclusive Steel. Zij tekenen voor ons prachtige stalen raam- en deurkaders die ons huis een elegante, warme uitstraling geven en een mooie lichtinval. Hun eyecatcher op onze stand is ongetwijfeld de ‘wijnkamer’ in de keuken: een metershoge kast die met mooie smeedijzeren deuren wordt afgesloten. Je waant je zo in een chique Franse wijnkelder.

jaloezieën Jasno

De jaloezieën

Jaloezieën werden lange tijd vergeten als raambekleding, maar maken weer furore. Waarom? De lijnen van architectuur komen mooi tot hun recht met de lijnen van de jaloezieën. Wij kozen houten exemplaren van Jasno: de houtstructuur is nog nét zichtbaar door de zwarte kleur heen, waardoor ze net dat tikkeltje luxueuzer ogen. Zonder ladderband hebben ze een hedendaagse en strakke uitstraling. Wist je dat je zelfs de kleur van je bedieningskoord kunt afstemmen op de kleur van de lamellen? Of dat je ze ook met automatische Somfy-bediening kunt krijgen?

partner de briellaerd

De tuin

Wist je dat we een fijne buur hebben? Naast ons staat het huis van Wonen Landelijke Stijl. Omdat we het zo goed kunnen vinden, besloten we een tuin te delen. Als interieurbladen vonden we het erg moeilijk om een tuin te ontwerpen, gelukkig konden we rekenen op het advies en de ervaring van De Briellaerd. Hun tuinen kenmerken zich door de groene sfeer, natuurrijk, duidelijke architectuur en exclusieve planten. Op decoratiegebied is De Briellaerd ook een echte sfeermaker, perfect dus voor de binnentuin van ons inspiratiehuis. Onze tuin is de place to be om even uit te blazen en te genieten van de rust in alle beursgedruis.

partner Carte Colori

De verf

Het huis van Stijlvol Wonen barst letterlijk van de contrasten: wit tegen zwart, warm tegen koud, hard tegen zacht. Hier dragen ook de verf en technieken van verfspecialist Carte Colori toe bij. Voor de buitenkant kozen we een zwarte matte verf. Binnen vind je een mooie witte krijtverf. En in de badkamer pakt Carte Colori samen met Via eStudio uit met een mooie en heel praktische techniek: Beton Ciré. Het is een sterke, watervaste cementstuk die bijzonder geschikt is voor badkamers, keukens en zelfs vloeren. Een stoer materiaal dat heerlijk zacht aanvoelt.

Partner RhijnArt Keukens

De keuken

Een chique, donkere keuken waar je na een lange dag tot rust komt met een goed glas wijn. Waar je plek zat hebt om je mooiste wijnselectie uit te stallen. Een plek om vrienden uit te nodigen voor lange avonden. Ons concept stond al snel vast en dat RhijnArt Keukens meteen op dezelfde golflengte zou zitten, dat wisten we. Zij bouwen wel vaker keukens voor echte levensgenieters, dus gingen we samen aan de slag. Na veel tekenwerk en overleg, kozen we voor een keuken die net dat tikkeltje anders is. Wat we alvast kunnen verklappen: deze keuken is het ultieme pronkstuk van ons huis met een paar onverwachte eyecatchers die voor een mysterieuze aantrekkingskracht zorgen.

Partner JEE-O

De badkamer: meubels

In onze badkamer mogen we een grote primeur tonen, we zijn er erg trots op. Later dit najaar brengt JEE-O zijn Slimline-kranencollectie uit in een zwarte uitvoering met structuur. Elegant en stoer tegelijkertijd. Deze nieuwe lijn is voor het eerst te zien in ons huis. Onze badkamer straalt dan ook een superdeluxe gevoel uit met vrijstaande douches en een prachtig bad als eyecatcher. De kranen en baden van JEE-O spraken altijd al tot onze verbeelding: stoer, een tikkeltje industrieel en toch smaakvol. Om nu ook effectief hun collectie in ons huis te integreren, is echt wel de kers op de taart.

Partner Grillo

De badkamer: marmer

Voor het tweede woweffect, zorgt natuursteenspecialist Grillo. Zij plaatsen in onze badkamer een prachtig meubel dat volledig uit marmer wordt vervaardigd. Als een massief blok rijst dit meubel op uit de grond voor een dramatisch effect. Je wordt er gegarandeerd even stil van. De bijzondere marmersoort werd persoonlijk door zaakvoerder Remy uitgekozen zodat hij de tekening en uitstraling van de marmeren platen volledig zelf in de hand heeft.

Praktisch

Wanneer: van 27 september t/m 2 oktober van 10.00 tot 18.00u. Op donderdag en vrijdag van 10.00 tot 21.00u.
Waar: stand 11-018, Rai Amsterdam, Europaplein 22, 1078 GZ Amsterdam.
Tickets: tot 26 september € 15/persoon, daarna € 19/persoon via vtwonen.
In het Stijlvol Wonen huis kan je ook deelnemen aan verschillende activiteiten. Het volledige programma vind je hier. Meer info op vt wonen&design beurs

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties