vtwonen

Op reis naar Andermatt: 3 heerlijke adressen

Een paar jaar geleden was Andermatt nog een slaperig dorpje in de Zwitserse Alpen. Daar komt nu verandering in. Andermatt wordt dé nieuwste luxe vakantiebestemming van Zwitserland, maar de sfeer is er nog authentiek. En je kunt er genieten van heerlijk eten! Drie adresjes voor jou geslecteerd.

andermatt zwitersland sonne

andermatt zwitserland hout

andermatt zwitserland pralines

andermatt zwitserland bakker

andermatt zwitserland restaurant

Zur Sonne

Op zoek naar een authentieke omgeving voor lunch en diner? Niet alleen het interieur van hotel/restaurant Zur Sonne is rustiek, de kaart is ook klassiek Zwitsers. Specialiteiten: fondue en bergforel. De goulash wordt nog op traditionele wijze aan tafel bereid.

Hotel Zur Sonne, Gotthardstrasse 76.

Akker Baumann

Voor brood, taartjes, koeken, bonbons, ga je in Andermatt naar bakkerij Baumann. In de bijbehorende tearoom serveert men een kleine kaart met broodjes, soepen, salades en pastagerechten, perfect voor de lunch of een middagsnack na het skiën of wandelen. Niet te missen: de huisgemaakte apfelstrudel met warme vanillesaus.

Bäckerei-Konditorei Baumann, Gotthardstrasse 49.

Bären

Vanwege de ligging vlak bij de Italiaanse grens, zijn veel Italianen in de loop der jaren in Andermatt neergestreken. Ook de familie Coldesina. Hoewel de naam anders doet vermoeden, serveert Bären (Duits voor beer), klassiek Italiaanse gerechten met verrukkelijke bijpassende wijnen.

Restaurant Bären, Gotthardstrasse 137.

Bron: Stijlvol Wonen november/december 2015 | Fotografie Bieke Claessens | Tekst Sylvia Emonts

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties