vtwonen

Nieuwe hotspot in Brussel: Victor Bozar Café

Het Brusselse kunstencentrum Bozar opent een nieuw café/restaurant Victor. Voortaan kun je een bezoek aan expo’s en voorstellingen combineren met een pitstop in dit art-decocafé. De naam is een ode aan Victor Horta die het gebouw in 1928 ontwierp.

Wat maakt Victor zo bijzonder?

 

1. De link tussen heden en verleden

Victor is gevestigd in een beschermd monument. Het gebouw werd eind jaren 20 ontworpen door de bekende Belgische art deco-architect Victor Hora. Die historische context nam architectenbureau Robbrecht en Daem als inspiratie voor de inrichting. Donkergroene granito en lederen zitbanken verwijzen naar de groene linoleums en granito die Victor Horta zelf al integreerde in het gebouw.

2. De wisselwerking tussen architectuur en kunst

In het café hangen drie gordijnen bedacht door kunstenares Valérie Mannaerts. Deze handgeborduurde kunstwerken zijn een manier om het café in verschillende ruimtes op te delen. Ook de tafels zijn bijzonder: op het blad werden gestileerde muziekinstrumenten ingelegd met messing. Ronde spiegels zorgen voor reflectie en dragen bij tot het spel van kijken en bekeken worden.

3. Het lekkere aanbod

Ontbijt, gewoon een kop koffie, gezonde boterhammen, Brusselse klassiekers, glutenvrije desserts … Er is voor elk wat wils op elk moment van de dag. Handig als je snel nog een hap wil eten voor een voorstelling begint.

Praktisch: Victor Bozar Café is elke dag open van 10 uur tot middernacht en is net zoals Bozar gesloten op maandag. Het adres: Ravensteinstraat 23
in Brussel (BE). bozar.be/nl

Fotografie Frederik Vercruysse

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties