Ambachtelijke, verouderde natuursteen

Vandemoortel Rustieke Bouwmaterialen leverde twee steensoorten voor ons inspiratiehuis op de beurs Inside Out in Gent: een prachtige tegel voor de patio en klinkers voor de gang.

 Vandemoortel

De gebruikte natuursteen

Marieke Vandemoortel: “We kozen voor Adel Gris, een zandsteen die zowel binnen als buiten kan gebruikt worden. Door de homogeen grijze kleur ziet de steen er heel compact uit. Hij is dat ook, maar toch zijn er enkele kleine poriën aanwezig. Het gesteente is volledig handmatig verouderd. Dat zorgt voor een mooi oud karakter, maar wil daarom niet zeggen dat het enkel bij landelijke projecten past. We hebben ook heel mooie toepassingen van de Adel Gris in strakke projecten.”

vande-moortel

De ideale steen voor buiten

“Doordat hij meer dan sterk genoeg is, is het de geschikte steen voor buiten. Maar ook binnen past hij perfect. De dikte van 2,5 tot 3 cm maakt eigenlijk alles mogelijk.”

Onderhoud, gladheid, barstgevaar en vorst

“Op je terras buiten heeft deze steen helemaal geen extra onderhoud nodig. Bij het binnen plaatsen net iets meer. Dan wordt er bij voorkeur een vlekstop opgezet zodat geen vuil in de poriën kan. Als je die dan onderhoudt met een voedende zeep, blijft hij perfect in vorm.”

vande-moortel

De nieuwe trends

“De grote tegels doen het al lang goed en blijven ook marktleider. Al worden de twee meer en meer gecombineerd. Ook de blauwe waaltjes van het merk Manoir Marie zijn enorm hip en zie je steeds vaker in combinatie met grote tegels.”

Bezoek Vandemoortel voor een blik op hun unieke gevelstenen en kleiklinkers.

Zin gekregen om ons inspiratiehuis te bezoeken? Kom naar Inside Out van 11 t.e.m. 13 en van 17 t.e.m. 19 maart.

Fotografie: Vandemoortel

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties