vtwonen

Een woonbucketlist voor 2017

Bucketlist was het modewoord van het afgelopen jaar. Je kent ze wel, die lijstjes die je voor jezelf opstelt met dingen die je absoluut gedaan wil hebben in je leven. Hype of niet, fijn is het wel, eens nadenken over je prioriteiten en dromen. Zo heeft iedereen ook dromen die je in en rond je huis wil realiseren. Stijlvol Wonenredactrice Anneleen stelde haar woonbucketlist op voor 2017. Wat staat er op jouw woonbucketlist? Wij zijn benieuwd!

1. Ontspullen

Ik begin met een haalbaar doel: orde op zaken stellen in mijn eigen kleerkast en in die van mijn zoon. Wat is te klein? Wat draag ik niet meer? Wat niet meer gedragen wordt, vliegt eruit. En dan in ware Marie Kondostijl de lades overzichtelijk vullen met oprolde t-shirts.

2. Citytrippen

Niets geeft meer energie en inspiratie dan een citytrip in een bruisende stad. Er staan nog zoveel steden op mijn to do-lijst zoals Hamburg en Boedapest. Verder wil ik dringend nog eens naar Londen. Dat is en blijft dé stad om de nieuwste trends op te pikken.

The Alfred Collection bucketlist

3. Slapen in linnen

Investeren in mooi en kwaliteitsvol beddengoed. Linnen zou heerlijk zijn om in te slapen. Die tactiele kwaliteiten spreken me aan. Op mijn wishlist staat linnen van het Belgische The Alfred Collection. Al watertand ik ook al jaren bij de prachtige collectie Nuée van Verilin.

4. De tuin aanpakken

Ik heb een fijne tuin, lang en smal, maar vooral de tweede helft is behoorlijk verwilderd. Ik houd wel van een natuurlijke tuin, maar het is niet de bedoeling dat onkruid het overneemt. Mijn tuinheld is Piet Oudolf. Bij hem aankloppen zal waarschijnlijk een droom blijven. Toch maar eens op de lotto spelen dan?

5. Een mooie print zoeken

Ik zou graag een mooie print in huis halen. Ik houd van illustraties en grafisch werk. Bovendien is het betaalbaar omdat er meerdere prints van bestaan. Het is ook een fijne manier om jong talent te steunen. Ik houd The Nelson Collection in de gaten,  Etsy uitpluizen is ook een piste. Of misschien doe ik wel een ontdekking tijdens een citytrip (zie puntje 2).

zangra bucketlist

6. Eten uit nieuw servies

Eerlijk? Ik eet nog altijd uit het servies uit de tijd dat ik op kamers zat. Dat waren ouderwetse borden met gouden randje, zo van grootmoeders schap geplukt. Intussen is dat gulden randje al afgesleten. Al blijven de borden best mooi, misschien is het als dertiger toch eens tijd voor volwassen servies. Het nieuwe servies van Zangra lijkt me wel wat. Ook mooi: Pisu van Louise Roe.

Wat is jouw woonbucketlist voor 2017? Wij willen graag al je woonwensen kennen: of ze nu praktisch, realistisch of een verre droom zijn. Deel ze gerust hieronder! Wie weet inspireert het ons en kunnen we je helpen je dromen te realiseren met tips en inspiratie in ons magazine.

Tekst Anneleen Peeters | Fotografie The Alfred Collection en Zangra

 

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties