vtwonen

De 4 leukste zomerbars en –terrassen in Nederland

Op vakantie bij onze noorderburen? We verzamelden er enkele unieke adressen waar je kunt genieten van een lekker drankje op een fijn terras.

terras bar spek

Bar Spek

In de Baarsjes, op het gezellige terras van Bar Spek, kun je terecht voor een koffie of een lekkere lunch of diner (van pasta tot heerlijke oesters). Wil je toasten op de zomer dan ben je ook hier op het juiste adres. Bar Spek serveert originele drankjes (met of zonder alcohol), zoals Green Monster, Boulevadier of Bicerin. Dit is een no-nonsense plek waar je eenvoudigweg lekker kunt eten.

Waar? Admiraal de Ruijterweg 1 in Amsterdam.

terras urban cafe kitchen

WT Urban Café & Kitchen

WT Urban Café & Kitchen huist in een uniek industrieel stukje erfgoed: de Utrechtste watertoren. Een unieke locatie en dito uitzicht aan de Vaartsche Rijn waar je mond van openvalt. Je eet er vanuit de hoogte in de top van de toren. Het café/restaurant is verdeeld over verschillende niveaus. Aan de voet van de toren vind je het café en terras waar het gemoedelijk aperitieven is, terwijl de open keuken en een deel van het restaurant zich op de 9e verdieping bevinden. Wanneer het weer het toelaat kun je dineren op het terras op de 10e spiksplinternieuwe verdieping. Met de schuifdeuren open is het buitengevoel instant aanwezig.

Waar? Heuveloord 25A in Utrecht.

terras parqiet

Parqiet

Deze open ontbijt- en lunchzaak is gevestigd in het gerenoveerde Koetshuis, een rijksmonument in het Euromastpark. Dankzij de vele parkieten in de volière verderop in het park, was de naam van de zaak snel gekozen. De compacte en betaalbare kaart vol lokaal lekkers wordt hier dagelijks aangevuld met wisselende quiches en soep. Wie gezond wil doen, maar toch van zoet houdt, kan zich bij Parqiet verlekkeren op het suikervrij gebak en de gezonde sappen. Bij goed weer worden tafels en stoelen massaal naar buiten gehaald en is het moeilijk weerstaan aan aperotime met uitzicht op het park.

Waar? Baden Powelllaan 20 in Rotterdam.

terras lot en de walvis

Lot & De Walvis

Op de (fiets)route Leiden-Leiderdorp vind je Lot & De Walvis, een horecaconcept met een no-nonsense kaart waarvan je heel de dag door allerlei lekkers kunt bestellen. Pannenkoeken, ruim belegde sandwiches, eggs benedict, salades, fingerfood en burgers. Binnenin is Lot & De Walvis huiselijk opgedeeld in drie ruimtes: de woonkamer, de keuken en de eetkamer. Het volledige pand heeft een huiselijke, landelijke en gezellige uitstraling vol design, vintage en urban elementen. Ook op het waterfront terras – waar je een overzicht hebt op de haven met de plezierbootjes van Leiden – keren de loungebanken samen met picknicktafels terug. Een prima plek voor een zonnige namiddag of warme zomeravond. Wie liever in de schaduw zit: geen probleem, een deel van het terras is ook afgeschermd van de zon met oude vissersnetten.

Waar? Haven 1 in Leiden.

Zin in meer? In het zomernummer vind je nog meer adressen in Belgë en in enkele hippe Europese steden zoals Parijs en Berlijn.

Met dank aan Newplacestobe.com | Tekst Eline VandeGehuchte en Anneleen Peeters

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties