vtwonen

In the mood: 4 moodboards voor ons droomhuis

Massa’s inspiratie hadden we om ons eigen droomhuis op de vt wonen&designbeurs te realiseren. Deze 4 moodboards lichten alvast een tipje van de sluier. 

haard - in the mood woonkamer - in the mood zithoek - in the mood

1. Ingetogen chic in de woonkamer

Wat? Ingetogen luxe heeft meer te maken met een verfijnd stijlgevoel dan met opvallende gebaren. Het gaat niet over gouden tierlantijnen. De luxe onthult zich eerder aan de liefhebber van mooie materialen: die apprecieert het gevoel van linnen, van een echte houten vloer …

Hoe? Fauteuils in prachtig leer, elegante smeedijzeren ramen, een houten plankenvloer, gefumeerd glas, subtiele zwart-witcontrasten. Zowel de bouwmaterialen als de meubels zijn van natuurlijke materialen met een perfecte afwerking. Ze gaan een leven lang mee.

Waarom? Omdat we ervan overtuigd zijn dat geen enkele trend hiertegen opgewassen is. Een tijdloze basis is altijd een gezonde keuze, ook voor je financiën. Trends kun je altijd toevoegen met accessoires.

slaapkamer - in the mood

slaapkamer - in the moodslaapkamer - in the mood2. Luxegevoel in de slaapkamer

Wat? Een boxspring met kwaliteitsmatras, elke dag fris gewassen en haast steriel witte lakens. Na een nachtje in een luxehotel wil je niet terug naar huis. Tenzij je ook hier hetzelfde gevoel kunt evenaren natuurlijk.

Hoe? Veel meer dan een goed bed en mooi linnen heb je bijna niet nodig in de slaapkamer. Dus behalve deze elementen, vind je in onze slaapkamer niet veel meer dan een subtiel kunstwerk, mooie verlichting en grappige kledingrekjes. Ook belangrijk in ons verhaal: het uitzicht naar de patio. Hoe heerlijk is het om ’s ochtends uit je bed te rollen en meteen je eerste kopje koffie te drinken tussen het groen?

Waarom? De slaapkamer is de plek bij uitstek om tot rust te komen. Veel kleuren of accessoires leiden de aandacht alleen maar af. Een groot raam naar buiten garandeert niet alleen een mooi uitzicht, maar ook veel frisse en gezonde lucht.

badkamer - in the mood

badkamer - in the mood badkamer - in the mood 3. Badkamer met grafische accenten

Wat? Wellness in huis is een echt begrip geworden de laatste jaren. Steeds meer mensen zoeken ook in de badkamer rust en ontspanning op.

Hoe? Volgens ons hoef je niet meteen een sauna, hamam of bubbelbad thuis te hebben voor een wellnessgevoel. Wij tekenden een ruime inloopdouche voor twee personen, een mooi vrijstaand ligbad. Een tactiele toets krijg je dankzij betonstuc op de vloeren én muren. De marmeren wastafel zorgt ongetwijfeld voor het wowgevoel.

Waarom? Niet iedereen heeft een grote badkamer ter beschikking. Dus we wilden werken met de normale elementen zoals douche, bad en wastafel, maar dan wel in een verrassende uitvoering.

keuken - in the mood keuken - in the mood keuken - in the mood4. Een keuken voor levensgenieters

Wat? De lezers van Stijlvol Wonen houden van wijn, dat staat vast. Dat element mocht dus centraal staan in onze keuken en het mocht best opvallend. Bij wijn hoort volgens ons een donkere, intieme setting.

Hoe? Het wijnthema valt in onze keuken meteen op: de XXL wijnkast zal je vast inspireren. Dankzij de stalen deuren doet deze kast nog het meest aan een chique wijnkelder denken. Wie droomt daar nu niet van? En de donkere setting wordt op een dramatische manier versterkt door een enorme wand van zwart marmer. Een eyecatcher van jewelste.

Waarom? Ook jij droomt gegarandeerd van zo’n keuken voor levensgenieters. Aan de extra lange tafel nodig je trouwens gemakkelijk vrienden en familie uit om samen te genieten van al dat moois en lekkers.

Bron: Stijlvol Wonen speciale beurseditie

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties