Goede binnenkomer

De entree, vaak het ondergeschoven kindje krijgt deze editie van de vt wonen&design beurs onze volle aandacht. Want hoe kun je visite beter verwelkomen dan met een stijlvolle hal met een enorm kunstwerk aan de muur? Milla Novo, koningin van het knopen, maakte een uniek, bronskleurig wandkleed. Wij gingen met haar in gesprek.

Milla Novo voor het inspiratiehuis van Stijlvol Wonen

Waar haal je je inspiratie vandaan?

“Mijn Chileense achtergrond dient voornamelijk als inspiratiebron. Mijn moeder stamt af van de inheemse indianen in Chili. Deze indianen gebruiken symbolen in hun geweven kleden. Die traditionele symbolen hebben mij enorm geïnspireerd en integreer ik daarom in mijn ontwerpen. Maar elk project is anders. Zo maakte ik laatst een wandkleed geïnspireerd op Marokkaanse berbers, omdat het voor een vrouw was met Marokkaanse roots. Ik verdiep mij graag in culturen, de mogelijkheden zijn daardoor oneindig.”

Hoe lang doe je over een wandkleed?

“Elk ontwerp heeft een ander proces en een andere tijdspanning. Je begint ergens met een idee in je gedachte of op papier, maar soms ben ik bezig en dan doet het touw niet wat ik wil of dan is het touw aan één kant opeens te kort. Dan moet ik op zoek naar een oplossing. Dat maakt het een heel leuk en creatief proces.”

Wat is jouw missie?

“Het ouderwetse handwerken een nieuw leven inblazen en het stoffige imago van macrameeën afschudden. Met mijn wandkleden laat ik zien dat handwerk een goede aanvulling is in exclusieve interieurs. Ik ben daarom blij dat ontwerpers als Jan des Bouvrie en Piet Boon in mij geloven en mijn werk verkopen.”

millanovo.com

Praktische info

De vt wonen&design vindt plaats van 2 tot en met 7 oktober in de RAI  Amsterdam. Benieuwd naar het inspiratiehuis van Stijlvol Wonen op de beurs? Koop dan snel tickets. Meer informatie over de beurs.

Beeld: Milla Novo, Ymke Jansen | Tekst: Jackie Oomen

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties