vtwonen

Drie hippe zomerdrankjes

Aperitieven, wie houdt daar nu niet van? Stijlvol Wonen zocht en vond drie hippe drankjes (mét recept) om met swung de zomeravond in te zetten. Ontdek ook het dossier borrelen in ons zomernummer, nu in de winkel.

zomerdrankjes-Botanical

Botanical Collins

Een frisse long-drink en ideale kennismaking met cocktails op basis van gin en planten. ‘Collins’ verwijst naar een wereldbekende soort cocktail en ‘Botanical’ verwijst naar het botanische karakter van deze cocktail. Dit recept is er eentje van The Botanist: 50 ml The Botanist gin, 30 ml lipbloemigen- en kleine pimpernel siroop, 30 ml citroensap. Vul aan met soda, serveer in  een Collins glas met crashend ijs en gebruik als garnering citroenzeste.

zomderdrankjes-vodka-tea

Vodka thee

Dit drankje is de hipste nieuwe trend in cocktailland. Hoe werkt het? Laat de thee – Japanse groene thee (Daikoku) of Chinese witte thee (Pu Er Bai Ya)- met behulp van de bijgeleverde filter een nacht trekken in de vodka. Geniet de volgende dag van je bijzondere drankje. Het gaat om een concept van Our/Berlin distillerie in Berlijn. De Vodka Tea Infusionkit is onder andere te koop bij Piet Moodshop.

zomerdrankjes-Zuwbrowka

Ginger & Pear Martini

Verras je gasten met deze Ginger & Pear Martini. Stamp een schijfje gember samen met een takjes rozemarijn.Voeg daarna deze ingrediënten toe: 50 ml Zubrowka (vodka), 50 ml perensap en 10 ml honing. Zeef de cocktail in een gekoeld martini glas. Garneer met een takje rozemarijn. Schol!

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties