vtwonen

De ultieme Alpen-luxe: logeren in The Chedi

The Chedi Andermatt is een exclusief vijfsterrenhotel waar traditionele Alpen-architectuur versmelt met modern design met een Aziatische touch. Vijftigduizend vierkante meter intieme luxe.

hotel andermatt chedi hal

hotel andermatt chedi lounge

hotel andermatt hotelkamer

hotel andermatt restaurant

hotel andermatt zwitserland chedi badkamer luxe

hotel andermatt balkon hotel-andermatt-zwitserland-luxe

In Goldfinger

Enkele scènes uit de film Goldfinger zijn in Andermatt gemaakt. In de film racet Sean Connery als James Bond in zijn Aston Martin door de Zwitserse Alpen. Nu rijden er opnieuw opvallend veel luxewagens door het kleine dorpje, met dank aan The Chedi hotel dat Andermatt opnieuw tot leven blies.

Warm en comfortabel

The Chedi Andermatt is enorm, zonder monumentaal te zijn, indrukwekkend, zonder je er oncomfortabel te voelen, luxe, zonder het gevoel te geven onbetaalbaar te zijn. In december 2013 opende het hotel haar deuren en werd daarmee het visitekaartje van Andermatt. Architect Jean-Michel Gatty, van Belgische afkomst, vertrok van het uitgangspunt dat het hotel een warme en uitnodigende sfeer moet uitstralen. De lobby bijvoorbeeld, is maar liefst 4,60 meter hoog, maar het is niet de overweldigende entree die je bij een hotel van dit kaliber zou verwachten. In The Chedi Andermatt draait alles om comfort en gastvrijheid. Daarom is de incheckbalie verlengd met een bar en staan er grote loungebanken met zachte kussens rond de open haard waar gasten languit op kunnen liggen. Hetzelfde idee is toegepast in de kamers. Een standaard hotelkamer is meer dan vijftig vierkante meter groot, maar geeft het gevoel dat je er thuiskomt. Ook hier is het de combinatie van verlichting, materiaal- en kleurkeuze en natuurlijk de open haard (bedienbaar met de iPad die in elke kamer aanwezig is) die een sfeer van comfortabele luxe uitstraalt. Zelfs de meest luxe Furka-suite met een oppervlakte van driehonderd vierkante meter lijkt eerder op het interieur van een chalet, dan op een hotelkamer.

Een dorp in een dorp

Ook de buitenkant van het hotel, dat toch een imposante oppervlakte van vijftigduizend vierkante meter bevat, lijkt op te gaan in de omgeving. Het hotel ligt aan de rand van het oorspronkelijke dorp, op de plek waar vroeger het beroemde hotel Bellevue stond, maar rijst er niet bovenuit. “Als hotel wil je onderdeel van het dorp zijn, geen vreemdeling”, aldus Gatty. “Als je op de top van de berg gaat staan en je kijkt naar het dorp, dan zie je The Chedi niet. Omdat we dezelfde materialen, kleuren en bouwstijlen hebben toegepast in het hotel, is het als het ware een dorp in een dorp geworden. Over vijf jaar, als het hotel hetzelfde patina heeft gekregen als de huizen in het dorp, zijn we volledig geïntegreerd.”

Praktisch

Hotel The Chedi ligt in het Zwitserse stadje Andermatt. Je kunt de kamer huren als je op reis bent, maar ook een aankoop is mogelijk. Bewoners beschikken dan over alle faciliteiten van het hotel, en indien gewenst kunnen kamers of appartementen door het hotel verhuurd worden, op die manier kan een deel van de investering worden terugverdiend.

Bron: Stijlvol Wonen november/december 2015 | Fotografie Bieke Claessens | Tekst Sylvia Emonts

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties