vtwonen

De 5 woongeboden

In ons huis op de vt wonen&designbeurs kun je elke dag terecht voor gratis woonadvies van Pronkstuk. Ze geven ons nu alvast hun 5 gouden interieurtips.

woongeboden

Licht zonder te verbouwen

“Gebruik geen zware kleuren op donkere plekken of muren. Kies ook een bank op pootjes in plaats van een massief model, en plaats niet te veel meubelen. Een paar grote items, dat geeft rust.”

Ruimte in een appartement

“Je bent snel geneigd om een loft-gevoel te creëren. Heel leuk, maar er gebeurt ook veel in één ruimte waardoor het minder groot toont. Houd rekening met de routing door het appartement: de weg naar de keuken, naar een balkondeur … Zorg dat deze vrij blijft. En maak indien mogelijk gebruik van het uitzicht.”

Wonen met kinderen

“Je houdt het stijlvol door in de kinderhoek dezelfde materialen en kleuren te gebruiken als in de rest van het huis. Zorg voor voldoende opbergruimte waar je alle speelgoed in kunt ‘verstoppen’. Laat de kinderhoek dus opgaan in het totale interieur, in plaats van de gehele woonkamer als speelplek te gebruiken. Een leuke tip: zet het kinderkeukentje ook daadwerkelijk in de keuken.”

Erfstukken in je huis

“Een mix van oud en nieuw maakt een interieur persoonlijk. Heb je oud servies geërfd, antieke lijsten of beeldjes? Maak er dan een verzameling van en verspreid ze niet her en der door het interieur. Een groepje is veel krachtiger. Bij groot meubilair: houd rekening met de kleur van bijvoorbeeld een antieke kast als je nieuwe meubels gaat kiezen: de nieuwe items moeten niet dezelfde (hout)kleur hebben, maar ze moeten wel bij elkaar passen.”

Verschillende woonstijlen matchen

“Ook hier geldt: dat maakt je huis net spannend! Een interieur bestaat uit zoveel elementen: kleur, meubelen, accessoires, raambekleding … Er is altijd wel een geslaagde mix van te maken. Een stoere stalen pui kan perfect matchen met een bank in een mooie velvetstof of vrouwelijke accessoires in poedertinten. Alles kan en mag.”

Bron: Stijlvol Wonen speciale beurseditie | Woonadvies Pronkstuk

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties