vtwonen

Dagje Utrecht: 4x eten en drinken

Hij kent blindelings zijn weg door de straten, loopt op elke hoek vrienden of kennissen tegen het lijf en is als wijnliefhebber kind aan huis in tal van bars en restaurantjes. In Utrecht is Remy Meijers thuis. Trots – en met hernieuwde bewondering voor zijn stad – toont hij ons zijn favoriete adresjes.

utrecht gastmaal koffie

utrecht wijn citytrip

utrecht cafe

utrecht food adresje eten pizza

Een natuurlijke lunch

Voor een lekker glas wijn en een eerlijke, ‘natuurlijke’ lunch stoppen we in het Gastmaal Café. Remy: “Mijn aanstaande vrouw Tineke en ik vinden het heerlijk om hier op zondag te aperitieven. Ik ken Simone en haar broer Erik – de eigenaars – al lang en het voelt steeds alsof we bij familie over de vloer komen. Erg fijn vind ik dat.” Via een doorgang naast de bar kom je in een uitgebreide wijnwinkel terecht, waar je als klant zelf een fles kunt kiezen om vervolgens in de zaak op te drinken. Een concept dat helemaal past bij de ongedwongen ambiance van deze industrieel getinte bar.

Gastmaal Café, Griftstraat 2.

Meer dan een glaasje wijn

Als een kind in een snoepwinkel voel ik me hier”, bekent Remy als hij ons binnenleidt in het charmante wijnwinkeltje Margaret Wines, waar de wanden schuilgaan achter plafondhoge stapels wijnkisten en de toonbank uit lege kratjes bestaat. Meteen komt de eigenaar behulpzaam naar ons toe, maar als wijnkenner weet Remy precies wat hij zoekt. “Naast het uitstekende assortiment, spreken de persoonlijke aanpak en het actieve karakter van deze zaak me erg aan”, vertelt hij even later terwijl hij enkele flessen afrekent. “Regelmatig organiseren ze proeverijen of andere activiteiten, waardoor hier niet ‘verkopen’ centraal staat, maar ‘genieten’.”

Margaret Wines, Oudkerkhof 10.

Luxueus aperitieven

En dan is het tijd voor de apero. In de sfeervolle bar van restaurant Podium onder de Dom staat er een heerlijke gin-tonic op ons te wachten. Het interieur rondom ons in zwart, rood en goud oogt luxueus en stijlvol. En dat geldt ook voor de drie gerechtjes die we even later voorgeschoteld krijgen. Met een open zicht op de keuken valt op hoeveel plezier het team heeft: in de job, maar ook met elkaar. Iets wat zich vertaalt in een ontspannen en gemoedelijke sfeer in het gehele restaurant. “Ik kom hier vaak met klanten”, vertelt Remy. “Uitgebreid tafelen, een wijntje erbij. Het is hier verfijnd, zonder al te stijf te zijn. Het ideale kader.” Een leuke tip voor wie na een heerlijk dagje Utrecht geen zin meer heeft om naar huis te rijden: in Podium onder de Dom kun je ook overnachten.

Podium onder de Dom, Domstraat 4.

New York meets Paris

We sluiten de dag af met een etentje bij Florent, een populaire zaak op het Visschersplein. Het pand zit vol, maar in een wip heeft zaakvoerder Lambèrt van Dam – een vriend van Remy – voor ons een tafeltje vrijgemaakt. Het interieur is trendy en straalt warmte uit. “NY met een vleugje Parijs, dat was de insteek”, vertelt Lambèrt trots. Na een reeks heerlijke gerechtjes komt hij terug, trekt een stoel bij en vertelt vol passie verder. “Onze keuken is Frans, maar groenten krijgen extra veel aandacht. Door middel van vooruitstrevende gerechten willen we mensen ertoe bewegen ze meer te eten.” Het lijkt een succes, want Florent is haast dagelijks volgeboekt. “Telkens ik hier met Tineke kom eten verbazen we ons erover”, bekent Remy. “We nemen er ons hoedje voor af.”

Florent, Visschersplein 75.

Wie is Remy Meijers?

Remy Meijers is interieurarchitect en designer. Zo ontwierp hij verschillende meubels voor Odesi. In Nederland is hij onder andere te zien in ‘RTL Woonmagazine’, een programma over wonen en interieur op RTL 4.

Bron: Stijlvol Wonen oktober/november 2015 | Fotografie Sarah Van Hove | Tekst Britt Slegers

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties