vtwonen

Dagje Utrecht: 4x design shoppen

Remy Meijers kent blindelings zijn weg door de straten, loopt op elke hoek vrienden of kennissen tegen het lijf en weet als designer de beste interieur- en designzaken liggen. In Utrecht is hij thuis. Trots – en met hernieuwde bewondering voor zijn stad – toont hij ons zijn favoriete adresjes.

Utrecht citytrip tips klerenwinkel

utrecht citytrip interieur

utrecht citytrip tips interieur shoppen

utrecht citytrip interieur design tipsutrecht citytrip design tips

Een kledingzaak, maar dan anders

Achter een doorsnee gevel in de Zadelstraat – een topadres voor shopaholics in de schaduw van de Dom – ligt Freling & Freling. Een trendy kledingzaak met een verrassend interieur, ontworpen door Remy. Je kijkt je ogen uit. Van de ruwe, zwartgeschilderde, stenen wanden, over de robuuste, witte hangelementen tot de mooi geïntegreerde zeventiende-eeuwse trap in het midden van de winkel. Dit adresje is beslist een bezoekje waard. “Ik kom hier vaak gewoon binnen voor de gezelligheid”, vertelt Remy. “Ik drink een kopje koffie, kijk rustig rond en geniet dan volop van de huiselijke ambiance die hier hangt.”

Freling & Freling, Zadelstraat 35.

Mee met de geschiedenis

Of je nu met bouwplannen rondloopt, de keuken wilt uitbreiden of gewoon op zoek bent naar een mooi interieuraccessoire: bij Strand ben je precies waar je moet zijn. Dit ontwerpbureau/woonwinkel was ooit de eerste werkgever van Remy en bevindt zich langs de Oudegracht in één van de oudste panden van Nederland. “Het was het eerste stenen woonhuis van ons land”, vertelt eigenaar Jelle Hekstra niet zonder trots. “We trekken deze geschiedenislijn graag door en verkopen enkel items waarachter een verhaal of een bepaalde waarde schuilgaat.”

Strand West, Oudegracht 114.

Kosmopolitische gezelligheid

Een interieurzaak in een loft? “Het is voor buitenlandse bezoekers uit grote steden niet meer dan normaal”, vertelt Marjan Hansen van Bij den Dom. “Dit kosmopolitische karakter past bovendien perfect bij onze designcollectie: een boeiende mix van high-endmerken, goedkopere items en ons eigen label.” Al wandelend door de knusse showroom valt meteen de huiselijke sfeer op. Een krant ligt opengeslagen op een bureau en op een bank ligt een achteloos neergelegde handtas. Remy: “Ik hou van deze persoonlijke uitstraling. Het lijkt alsof je gewoon bij vrienden op bezoek bent.” Voor een complete huisinrichting kan je hier ook terecht. “Tot en met het laatste koffiekopje”, aldus Marjan.

Bij den Dom, Domstraat 3.

 Design met een verhaal

‘Ik weet een werkplaats waar wonderen wonen’ staat er boven de deur van interieurarchitectenbureau Workshop of Wonders te lezen. En dat klopt ook. Elke vier maanden toveren Gerrit en Jennemieke hun volledige showroom om en creëren ze een nieuwe wereld – of een show zoals ze het zelf graag noemen – rond een bepaald thema. “We willen onze passie voor design graag in een boeiend verhaal naar buiten brengen”, aldus Jennemieke. Dat het ontwerpbureau – dat zowel particulieren als grote namen als Nike tot zijn klanten mag rekenen – er enkele jaren geleden een verkooptak bijnam, maakte de shop tot één van de must visit zaken in Utrecht.

Workshop of wonders, Domstraat 25.

Wie is Remy Meijers?

Remy Meijers is interieurarchitect en designer. Zo ontwierp hij verschillende meubels voor Odesi. In Nederland is hij onder andere te zien in ‘RTL Woonmagazine’, een programma over wonen en interieur op RTL 4.

Bron: Stijlvol Wonen oktober/november 2015 | Fotografie Sarah Van Hove | Tekst Britt Slegers

Cultuur opsnuiven in Utrecht doe je op de volgende adresjes. En voor een pauze met een hapje of drankje moet je zijn op een van deze heerlijke adresjes.

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties