vtwonen

Daar is de zomer: buiten tafelen in stijl

Daar is de zon! Tijd dus om je terras helemaal summerproof te maken. Ontdek de decotips en favoriete accessoires van onze stylisten voor een heerlijk avondje tafelen.

tafel stoelen outdoor

Tafel Antica en rieten stoelen (Gommaire). Kussen (Rough Rugs). Donkerblauw, groen en turquoise theelichtje, gele en koperen vaas (Iittala). Donkerblauw glazen vaasje en vaas met leren handvat (LSA). Houten plank, donkerblauw schaaltje en tas (Van Gastel). Lichtblauw schaaltje en zout- en peperstel (Menu). Servetten en handdoek achteraan bij de boom (Decopur). Donkergrijs waterglas (Iittala). XL-schaal, wit kommetje, beker conisch en medium schaal, alles van Anita Le Grelle voor Serax. Plaid met ruit (Marimekko). Plaid achteraan bij de boom (Texidors).

vijgen kaas schaal

Schalen van Anita Le Grelle (Serax).

rieten stoel deken

Plaid en kussens (Jinzu).

schalen panter

Grof tapijt (Jinzu).  Rode plaid (Texidors). Houten schaal (Gommaire). Bord van Anita Le Grelle voor Serax. Glazen kom (Gommaire).

Stylingtips

  • Heb jij geen grote tuin ter beschikking? Zorg dan voor planten of zelfs heuse bomen op je terras. Less is more, maar think big: investeer in een paar grote plantenbakken en volwassen planten om je terras cachet te geven. Je hebt er jarenlang plezier van.
  • Maak je terras en tafel interessant door allerlei contrasten op te zoeken: een strakke tafel tegen een klassiek gekaleide muur, ijzig blauw tegen roestbruine accessoires, koude marmeren snijplanken tegen warm hout.

  • Hou ook in de zomer steeds een stapeltje plaids in de buurt. Als het ’s avonds afkoelt, kun je toch lekker buiten blijven zitten.

  • Trek de kleuren en materialen van je terras ook door in de rest van de tuin: badlinnen in complementaire kleuren en materialen, een mooi houten handdoekenrek, een pot in dezelfde kleurstelling. Deze kleine ingrepen zorgen voor samenhang.

Bron: Stijlvol Wonen mei/juni 2016 | Productie, styling & fotografie Sarah Van Hove & Stefanie De Neve

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Marcel Verheij op 26 juni 2016 om 16:59

Geachte redactie,

Wij zouden graag weten waar de 2 muur windlichten met kaars (bovenste foto met tafel en stoelen) kunnen worden gekocht.

Dank voor uw reactie.

Met vriendelijke groet,

Marcel Verheij.

>

vtwonen op 29 juni 2016 om 15:54

Hoi Marcel, deze metalen lantaarns behoorden tot de vroegere collectie van Gommaire en zijn via de site helaas niet meer verkrijgbaar. Je kunt ze nog wel op maat laten maken via smid/metaalkunstenaar: Kristof van firma VUURKRIJGER.
Kristof is te bereiken op: +32 0497 79 34 88.

Shop suggesties

Inspiratie suggesties