vtwonen

Belgische klassiekers: de favorieten van de redactie

In onze special binnenkijken laten we je kennismaken met de Belgische woonstijl. Je las je al welke ontwerpen Stijlvol Wonen eert als tijdloze Belgische klassiekers. We vroegen aan onze medewerkers wat hun favoriete Belgische designstuk is en waarom.

spiegel favoriet double Diane Steverlinck

Spiegel Double

Redactrice Anneleen Peeters: “Ik houd van eenvoudige en functionele ontwerpen die je subtiel verrassen. Dat is precies wat dit ovalen spiegeltje, ontworpen door Diane Steverlinck, doet. Er zit een lichte knik in het vlak waardoor er twee verschillende spiegelbeelden ontstaan. Double is als een klein juweel aan je muur. Op het eerste zicht lijkt het niets bijzonders. Bij een tweede aanblik ontdek je de poëzie van het ontwerp.”

Michaël Verheyden schaal walnoten Belgisch favorieten

Schaal Coupe

Fotograaf Tim Van de Velde: “Ik ben grote fan van het werk van Michaël Verheyden. Hij maakt mooie objecten voor het dagelijks leven, minimalistisch met een welgemikte finesse en altijd met veel aandacht voor materialen. Een van mijn favorieten is de houten schaal Coupe die hij  enkele jaren geleden maakte. De vorm, de dimensie en het materiaal (donker walnoten, nvdr), alles komt erin samen.”

 

Catherine Lovatt Favoriet Belgsich

Servies Family set

Styliste/fotografe Sarah Van Hove: “Keramiste Cathérine Lovatt heeft voor Serax het servies Family set ontworpen. De collectie is alledaags en herkenbaar in een uitgepuurd design. De duidelijke, krachtige vormen trekken de aandacht. Sobere en frisse kleuren maken het tijdloos. De ontwerpen zijn erg mooi in een minimalistische setting, maar vormen ook een prima eyecatcher in combinatie met warme materialen.”

Beeld spiegel Double en schaal Coupe Tim Van de Velde | Tekst Anneleen Peeters

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties