vtwonen

Apero time: cocktails & accessoires

We houden allemaal van uitgebreid aperitieven met een cocktail in de hand. Maar we grijpen vaak naar cocktails die we maar al te goed kennen. Tijd om eens iets nieuws uit te proberen! Twee cocktailkenners brengen inspiratie.

zomercocktail ginger ale

Q&A met Massimo Verhaege (brand ambassador van Schweppes):

Wat verklaart de opmars van ginger ale?

“Die kun je verklaren vanuit de drooglegging in de jaren 20. Mensen maakten hun eigen ‘moonshine’ en er ontstonden illegale speakeasy bars. Daar werd ginger ale aan de zelfgestookte alcohol toegevoegd om de wrange smaak te verdoezelen. Tegenwoordig zie je deze oldschool bars weer opduiken, en daarbij ook de hang naar ‘oude’ drankjes zoals ginger ale.”

Wat maakt jullie ginger ale bijzonder?

“We hebben bijzonder veel aandacht besteed aan de keuze van onze gember. De smaak van het drankje is initieel zoet, maar de gember geeft een echte kick. En we zijn trots op de manier waarop wij een betere en blijvende bubbel hebben gecreëerd: onontbeerlijk om de smaken van de spirits in je cocktail beter tot hun recht te laten komen.”

Jouw favoriete cocktail?

“De Horse’s Neck: 5 cc boubon, 2,5 cc limoensap, 0,5 cc suikerstroop (optioneel), 9 cc ginger ale. Of de Moscow Mule Twist: 5 cc vodka, 2,5 cc limoensap, 1,5 cc suikerstroop, 9 cc ginger ale. Zo’n Twist wordt normaal gezien gemaakt met gemberbier, maar kan ook met ginger ale. Je serveert beide drankjes op ijs in een groot tumblerglas.”

zomercocktail sacré sauvage

Q&A Joseph Biolatto (mixologist en medestichter van de bekende Franse cocktailbar Baton Rouge)

Wat is het verhaal achter je nieuwe creatie?

“Piper-Heidsieck creëerde de Rosé Sauvage, een champagne met een bijzondere kleur en smaak. Ik wilde daar graag mee aan de slag gaan. De fruitige basis inspireerde me meteen om te werken met sinaasappellikeur. De orange bitters zorgden voor een exotische toets. En om de naam Sauvage van de champagne waardig te zijn, moest ook de cocktail iets wilds bevatten: een lange zeste van pompelmoes. Vandaar: Sacré Sauvage”

De ideale gelegenheid voor dit drankje?

“Sowieso de zomer, een aperitief voor het diner, een tuinfeest … Het is een gemakkelijke cocktail zonder te veel werk. Je kunt hem ook in een grote kruik met ijs serveren. Je drinkt hem uit een groot bourgogne-glas zonder voet.”

Recept voor een Sacré Sauvage:

Een paar ijsblokjes, 10-12 cl Piper-Heidsieck Rosé Sauvage, 2 cl bittere sinaasappellikeur, 2 scheutjes orange bitter, zeste van een roze pompelmoes, enkele rode bessen (bramen, bosbessen).

Must have accessoires

collage cocktails

Boeken De 12 Bottle Bar en Must Drink (Lannoo). Tumblerglas en rood waterglas (PTMD). Whiskey stenen La Chaise Longue (vtwonen). Dienbladen (Normann Copenhagen). Marmeren wijnkoeler (Things for drinks). Wijnkaraf Georg Jensen (vtwonen). Cognacglazen (Normann Copenhagen). Mobiele bar Iceboy (Indu+).

Bron: Stijlvol Wonen juli/augustus 2016 | Tekst en samenstelling Leen Verstraelen

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties