vtwonen

4x inspiratie voor de slaapkamer

Je doet er dan wel je ogen dicht, we geloven dat je beter slaapt in een mooi gedekt bed. Vier ideeën voor een inspirerende slaapkamer waarin je graag wakker wordt en gaat slapen.

Slaapkamer blauw inspiratie

Blauw brengt rust

Blauw is een kalme, rustgevende kleur, ideaal voor de slaapkamer dus. Door blauw te combineren met houten accessoires en meubels voeg je toch warmte toe aan deze eerder koude tint. Combineer gerust bedlinnen in verschillende blauwtinten voor een levendig effect.

Slaapkamer geel inspiratie

Zonnige warmte

Ontwaken is prettiger in zonnig bedlinnen, zeker als het weer buiten tegenvalt.  Geel is een opwekkende kleur waar je vrolijk van wordt. Combineer met zachte aardse tinten en beige voor een chique resultaat.

Slaapkamers inspiratie strepen

Durf prints

Een krak in stijlvolle patronen en prints is Missoni Home. Laat je gaan en durf verschillende prints te combineren. Een tip: geometrische patronen combineren prima met een bloemenprint. De sterkte zit in het contrast. Blijf wel in hetzelfde kleurenschema en het kan eigenlijk niet fout gaan.

slaapkamer inspiratie wit

Klassiek wit

Met wit bedlinnen waan je je elke dag op hotel. Wit bedlinnen heeft iets luxueus en past als een wit hemd bij alles. Anders gezegd: zowel in een klassiek, landelijk of modern interieur doet wit het goed. Een discrete oranje toets brengt toch net dat tikkeltje warmte binnen.

Meer inspiratie voor de inrichting van je slaapkamer vind je in Stijlvol Wonen september-oktober 2016.

Bron: Stijlvol Wonen september/oktober 2015 en september/oktober 2013 | Productie, styling en fotografie: Stefanie De Neve en Sarah Van Hove | Met dank aan Reccor Bedding, Scapa Home, Noppe Slaapcultuur & Texture Painting

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Adrie Drukker-Harteveld op 28 augustus 2016 om 13:28

Ik ben helemaal blij met de leuke ideeen van Ariadne at Home

Shop suggesties

Inspiratie suggesties