vtwonen

4 x shoppen in het Zwitserse Andermatt

Een paar jaar geleden was Andermatt nog een slaperig dorpje in de Zwitserse Alpen. Daar komt nu verandering in. Andermatt wordt dé nieuwste luxe vakantiebestemming van Zwitserland, maar de sfeer is er nog authentiek. En je kunt er heerlijk shoppen. 4 adresjes die je zeker moet bezoeken.

andermatt zwitserland hoed

andermatt zwitserland schommelpaard

andermatt zwitserland interieur

andermatt zwitserland handdoeken

andermatt zwitserland kussen

andermatt zwitserland plaid

andermatt Zwitserland stoel

Hüttenzauber

Ange Furrer-Larsen, de eigenares van deze gezellige winkel vol Alpenspulletjes, is geboren in Finland, maar heeft veertig jaar geleden haar hart verloren aan het Zwitserse bergdorp. In haar winkel verkoopt ze woondecoraties en cadeau-ideeën met een knipoog naar de bergen. Achter in de winkel heeft ze een hoek met speelgoed voor de kleintjes. “Omdat dit nu eenmaal ook de enige speelgoedwinkel in het dorp is”, aldus Ange.
Hüttenzauber, Gotthardstrasse 28.

Matté Concept Store

Deze moderne winkel, voorheen bekend onder de naam La Boutique, maar nu omgedoopt tot Matté Concept Store, heeft een prachtige collectie bed- en badkamerlinnen van uitstekende kwaliteit met bijpassende accessoires die ook in andere delen van het huis niet misstaan.
Matté Concept Store, Gotthardstrasse 91.

Annehouse Mountain

Mountain-chic, grotendeels naar eigen ontwerp en uit het eigen atelier van eigenares Anne Baumgartner. Annehouse verkoopt een eigenzinnige mix van dames- en herenmode, woonaccessoires, reisartikelen en sieraden ontworpen door echtgenoot en goudsmid Roland Baumgartner.
Annehouse Mountain, Gotthardstrasse 64.

La Marmotte

Een vakantie in Andermatt is niet compleet zonder een bezoek aan La Marmotte. Eigenares van deze antiekwinkel is namelijk een van de laatste erfgenamen van het beroemde Bellevue hotel in Andermatt: Susanne (Susy) Müller. Zij verzamelde alle spullen uit het oude hotel en verkoopt ze nu, samen met alle bijbehorende verhalen. Trek gerust een uurtje uit om met deze bijzondere vrouw te praten.

La Marmotte, Gotthardstrasse 18 en 29.

Bron: Stijlvol Wonen november/december 2015 | Fotografie Bieke Claessens | Tekst Sylvia Emonts

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties