vtwonen

4x cultuur snuiven in Utrecht

Hij kent blindelings zijn weg door de straten, loopt op elke hoek vrienden of kennissen tegen het lijf en houdt van de Utrechtse cultuur. In Utrecht is Remy Meijers thuis. Trots toont hij ons zijn favoriete adresjes.

centraal museum utrecht

rietveld schroderhuis

domunder utrecht

Cultuurtip 1: TivoliVredenburg

Pik je graag een concertje mee? Dan moet je bij TivoliVredenburg zijn, de ‘muzikale stad-in-een-stad’. Het gebouw telt vijf unieke zalen – elk ontworpen door een architect van wereldfaam –, meerdere horecavoorzieningen en biedt een podium aan alle muzikale werelden: van klassiek tot dance.

TivoliVredenburg, Vredenburgkade 11.

Cultuurtip 2: Centraal Museum

Het Centraal Museum van Utrecht bestaat sinds 1838 en is daarmee het oudste stedelijke museum van Nederland. Het museum telt vijf hoofdcollecties: Stadsgeschiedenis, Oude Schilderkunst, Moderne Kunst, Toegepaste Kunst en Mode & Kostuums.

Centraal Museum, Agnietenstraat 1.

Cultuurtip 3: Rietveld Schröderhuis

Een bezoek aan het Rietveld Schröderhuis is voor elke architectuurfan haast verplichte kost. De woning, ontworpen door Gerrit Rietveld, staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en was destijds een uitbundig experiment. Kenmerkend zijn de vloeiende overgangen tussen binnen en buiten, de primaire kleuren (naast wit, grijs en zwart) en een speelse, uitgekiende vlakverdeling.

Rietveld Schröderhuis, Prins Hendriklaan 50.

Cultuurtip 4: DOMunder

Zou je het Domplein graag eens van een heel andere kant bekijken? Van de onderkant bijvoorbeeld? Dan is er DOMunder, een ondergrondse ontdekkingstocht waarbij je de verborgen geschiedenis van 2000 jaar Domplein, Utrecht en Nederland ontdekt. Een leuke zondagtip voor gezinnen met kinderen.

DOMunder, Domplein 4.

Wie is Remy Meijers?

Remy Meijers is interieurarchitect en designer. Zo ontwierp hij verschillende meubels voor Odesi. Je ziet hem onder andere in ‘RTL Woonmagazine’ op RTL 4.

Bron: Stijlvol Wonen oktober/november 2015 | Tekst Britt Slegers, fotografie Sarah Van Hove

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties