4 interieurlessen om te onthouden

Deze professionals verklappen hun interieurlessen waar iedereen wat van kan leren. Elke les is geïllustreerd met een mooie foto.

Les 1: wit is veelzijdig

Architect Noémie Van Heuverswyn: “Het interieur heeft een strakke basis met witte muren. Vaak staan mensen daar wat huiverig tegenover. Ze zijn dan bang dat het koud of saai wordt. Maar met witte muren heb je net veel mogelijkheden om de ruimte naar je hand te zetten: met kleine stijlingrepen voeg je gemakkelijk warmte toe.”

 

villa jan des Bouvrie

Les 2: onderschat niet de kracht van symmetrie

Architect Jan des bouvrie: “Het prettige van symmetrie is dat het je de weg wijst. En dat wordt als prettig ervaren. Het geeft overzicht en rust.”

 

cosy knokke ObjetTrouvé

Les 3: deel een open ruimte op in zones

Stylist Géraldine Van Heuverswyn van Objet Trouvé: “In een minimalistisch interieur is het een kunst om het gezellig te maken. Dat krijg je niet voor elkaar door gewoon meubels in een ruimte te plaatsen, wel door de ruimte op te delen in afzonderlijke hoekjes. Zelfs al is de leefruimte volledig open, creëer dan verschillende zones, elk met een eigen functie.”

 

Erik Koijen Tilburg DK

Les 4: versterk het karakter van de kamer

Interieurvormgever Erik Koijen: “Niet zelden zie je dat er wordt geprobeerd van een donkere ruimte een lichte te maken. Niet doen, echt licht zal het nooit worden. Draai het liever om: versterk het natuurlijk karakter door van een zwaktepunt een kracht te maken, zoals de hal die hier is behangen met een rijke, relatief donkere stof.”

Meer zien en lezen? De volledige interieurs en interviews vind je in Stijlvol Wonen maart 2019, een XL special binnenkijken.

Tekst Stijlvol Wonen editie maart 2019 | Beeld: les 1. Jonah Samyn, les 2. Bo des Bouvrie, les 3. Stefanie De Neve, les 4. Denise Keus

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties