vtwonen

3x de Provence bij jou thuis

Onze reporter trok naar de Luberon en kwam terug met inspirerende adressen. Je leest er alles over in ons zomernummer. Ontdek als voorsmaakje 3 stylingtips om de Provence in jouw interieur of tuin op te roepen.

provence lavendel

Tip 1: lavendelblauw

Laat je inspireren door de kleuren van de Provence. Kies lavendel als accentkleur en laat deze tint subtiel terugkomen in kleine accessoires. Deze decotip is toegepast in een slaapkamer van B&B Le Parfum des Collines in Luberon.

provence witte basis

Tip 2: witte basis

Houd het sober met een witte basis. Zelfs de antieke stoelen kregen een witte kleur waardoor ze hedendaagser lijken. De kleurige cementtegels brengen zo toch nog dat provencegevoel binnen zonder dat het te veel wordt. Deze slaapkamer ontdek je in B&B Villa Vagabonde in Luberon.

provence tuinbank

Tip 3: gemetselde tuinbank

Deze gemetselde tuinbank is nog zo’n pittoresk hoekje in de tuin van Villa Vagabonde. Leg er wat kussens op en je hebt een comfortabele lounge in de tuin. Een verzameling boomstammen doet dienst als bijzettafel of krukje. Door deze te schilderen in hetzelfde kleurenschema als de kussens ontstaat er toch een sober en coherent geheel.

Bron beelden: 1. Bieke Claessens – 2. & 3. Dorien Ceulemans | Tekst Anneleen Peeters

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties