vtwonen

3x exotisch shoppen

Je houdt toch van etnische accenten in je interieur, maar je bent niet van plan een verre reis te maken? Bij deze drie webshops vind je heel wat moois. In een muisklik shop je originele en exotische spullen die je interieur een smoel geven.

kudu-webshop

1. Kuduhome.com

Deze webshop heeft een aanbod dat ver weg ligt van alle Afrikaanse clichés. Het aanbod is fris en modern, maar altijd gemaakt met respect voor de locale omgeving en inwoners. De drijvende kracht achter KuDu is Thandi Mbali Renaldi, zelf half Brits, half Zuid-Afrikaans maar woonachtig in Brussel. Thandi nam regelmatig allerlei moois mee van haar reizen naar Zuid-Afrika. Items die je niet Europa vindt. Zo groeide het idee voor een eigen webshop.

Couleur-Locale-webshop

2. Couleurlocale.eu

Schattenjagers noemen de bezielers achter Couleurlocale.eu zichzelf, altijd op zoek naar iets bijzonders, meestal met de hand gemaakt. Je vindt er manden uit Afrika en Azïe, mooi bedlinnen, Marokkaanse stoeltjes, kandelaars en keramiek … Ruth Walleyn en haar man reizen de wereld rond om ter plaatse bij de ambachtslui in te kopen.

sukha-webshop

3. Atelier Sukha

Sukha betekent levensvreugde in het Sanskriet. Duik in het helder witte universum van deze webshop. Het aanbod is duurzaam en gemaakt van natuurlijke materialen, meestal ook lokaal. Bij elk item kun je op de webshop zien waar het gemaakt is, dat varieert van Nepal, over India tot Nederland. Er is trouwens ook een fysieke winkel in Amsterdam en intussen is Atelier Sukha ook een label.

In het zomernummer van Stijlvol Wonen vind je tips & tricks over hoe je zulke vondsten en reissouvernirs kunt uitstallen.

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties