vtwonen

Familie maakt design

In het november-decembernummer brengen we vier familieportretten. Achter elk portret gaat een eigenzinnig interieurlabel schuil. Drie coup de coeurs uit hun collecties.

bylassen familie kubus

Kubus van By Lassen

Het begon allemaal met de heruitgave van de kandelaar Kubus van de Deense vergeten architect Mogens Lassen. Daaruit groeide een hele reeks en zelfs een heus label. De kandelaars zijn gegeerde items en in Denemarken intussen erg populair. By Lassen telt vandaag een bijzondere collectie meubels en accessoires waarin ook ontwerpen van broer Flemming Lassen zijn opgenomen. Een designteam ontwerpt ook nieuwe stukken op basis van schetsen en archiefbeelden van de broers.

serax familie

Reflect van Serax

Studio Simple is een trouw ontwerpersduo voor Serax. Met de collectie Reflect verrassen ze ons opnieuw. Deze nieuwe bijzettafels met spiegelend oppervlak voegen wat glamour toe aan je interieur. We vinden het prettig dat je er zelf een compositie mee kunt maken. Door de korte poten hebben ze iets van een dienblad. Serax is intussen een internationale speler, maar blijft nog een gezellig familiebedrijf. Twee neven runnen vandaag de boel en vormden het bedrijf van hun moeder/tante om tot een echt designlabel.

 

Borek familie

Kruk Charly van Max & Luuk

Hoe bijzonder is het als je vader een label opricht en vernoemd naar jou en je broer? Het overkwam Max en Luuk, zonen van Frank Bogaers van het luxe outdoormerk Borek. Met Max & Luuk richt Frank zich tot het middensegment met een jonge, dynamische collectie. Of ze later de zaak van vader verder zullen zetten, is koffiedik kijken. Zus en broer, Inge en Fank Bogaers, deden het wel met de zaak van hun ouders. Familie is belangrijk bij Bogaers. Dit stoeltje Charly is een speelse knipoog naar dat familiegevoel: samen genieten en tafelen. Gastvrijheid primeert: zet je erbij!

Lees de hartverwarmende familieverhalen achter deze designlabels in het november-decembernummer 2016 van Stijlvol Wonen.

Bron fotografie By Lassen, Serax, Max & Luuk | Tekst Anneleen Peeters

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties