WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo style je de tv-hoek

Vaak is hij het middelpunt van de zithoek: de televisie. En laat dat nou net níet het item zijn dat de gezellige sfeer in huis brengt. Zeker niet als hij uitstaat. Toch is er bijna niet aan te ontkomen. Met deze slimme oplossingen zorg je ervoor dat de televisie een stuk minder opvalt. (in samenwerking met Samsung)The frame

Knap kunstwerk

Wat ons betreft de mooiste én makkelijkste oplossing: The Frame. Dat is een smart tv die verandert in een kunstwerk, zodra jij geen televisie meer wilt kijken. Zo is het ineens helemaal niet meer vervelend dat de televisie het middelpunt van de zithoek is.

Het scherm –met ‘fotolijst’- is zo gemaakt, dat niemand nog ziet dat er een televisie aan de wand hangt. En omdat kunst zeer smaakgevoelig is, is er een heel ruime keuze uit werken die je kunt laten zien. Leuk: zo kun je ook nog eens wisselen. Deze televisie leent zich bij uitstek voor een mooie gallery wall. Omring hem met jouw favoriete kunstwerken, foto’s of teksten.

In de kast

Ook een makkelijke oplossing: zet je tv niet op de kast maar ín de kast. Je hoeft geen grote massieve kast in de zithoek te plaatsen, als je de tv wilt verbergen. Koop een ondiepe wandkast met schuifdeuren die je aan de wand bevestigd. De kast moet slechts groot en diep genoeg zijn om de televisie in te verbergen. Televisie uit? Deurtjes dicht.

Schuivende portretten

Ga jij voor originaliteit? Maak bijvoorbeeld een constructie van twee fotolijsten of grote canvasdoeken een schuifsysteem (dat je normaalgesproken voor een schuifdeur gebruikt). De fotolijsten moeten samen net iets groter zijn dan de televisie. Plaats de schuifconstructie rondom de televisie. Wil je tv-kijken, dan schuif je fotolijsten open. Heb je genoeg gezien, dan verberg je de tv achter jouw favoriete foto’s of schetsen.

Verdwijntruc

Een uitkomst die ook nog eens budgetvriendelijk is: koop een mooie, oude schoolplaat en bevestig deze aan het ophangsysteem van een rolgordijn. Zorg ervoor dat beide groter zijn dan de tv. Dit ‘rolgordijn’ hang je boven de televisiekast. Staat de televisie uit, dan rol je de plaat naar beneden en verdwijnt de televisie. En wil je televisie kijken, dan rol je de schoolplaat net zo gemakkelijk weer op.

Bron: in samenwerking met Samsung

nog meer: Smart Home